De man sloeg met zijn motor op de vlucht.© shutterstock

Te snelle motard zonder rijbewijs slaat op de vlucht: zes maanden cel

Belsele -

Een motard die op de vlucht is geslagen voor de politie, kreeg van de rechtbank zes maanden cel. De man bleek, toen hij eindelijk gevat werd, met niets in orde en weigerde elke vorm van medewerking.

Ivan Elegeert

B.H. werd in juni 2022 door de politie van Sint-Niklaas achtervolgd toen hij met zijn motorfiets aan 110 kilometer per uur reed in een zone 70. De man kon pas worden gevat toen hij zijn motorfiets op de oprit van zijn woning in Belsele parkeerde. De agenten stelden vast dat hij geseind stond. Zijn motorfiets bleek ook niet verzekerd en de man kon geen rijbewijs voorleggen. Hij weigerde eveneens zijn medewerking aan een adem- en speekseltest. Een bijgeroepen arts stelde wel alcoholgebruik vast. B.H. kwam nadien niet opdagen voor een onderzoek bij een deskundige.

“De man verklaarde achteraf dat hij de mening was toegedaan dat de agenten hem op zijn eigen privéterrein niet mochten controleren. En dat maakte hij hen op weinig vriendelijke manier ook duidelijk”, legde de openbare aanklager uit.

Eerder ongeval

De man liep voor de feiten al een correctionele veroordeling op voor smaad, in de rechtbank van Dendermonde. Hij werd ook eerder al veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval in dronken toestand. “De uitnodiging voor een onderzoek bij een deskundige heb ik nooit ontvangen. Allicht is dat gebeurd in de periode dat ik ben verhuisd”, legde de man aan de politierechter uit. “Maar intussen heb ik wel een geldig Belgisch motorrijbewijs en uiteraard is de motorfiets ook verzekerd,” zei de man, die vast werk heeft bij een logistiek bedrijf in de haven.

De rechtbank kon het gedrag van B.H. maar matig waarderen. Hij kreeg een gevangenisstraf van zes maanden, een boete van 2.000 euro, en werd ongeschikt verklaard om nog met een motorvoertuig te rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER