De man negeerde de bevelen van de politie na afloop van de wielerwedstrijd.© rr

Kasteelheer negeert politiebevel: “Maar de agente stond daar ook tegen haar zin”

Beveren -

Een kasteelheer uit Beveren mocht het maandag in de Beverse politierechtbank komen uitleggen nadat hij het vorig jaar aan de stok heeft gekregen met agenten van de Beverse politie. Dat gebeurde na de tijdrit in de Baloise Belgium Tour.

Ivan Elegeert

De man werd op 16 juni 2023 door de politie tegengehouden omdat werknemers van de gemeente Beveren nog bezig waren met de opruim van nadarhekken en ander materiaal, na afloop van de individuele tijdrit van de Baloise Belgium Tour. “De man toonde zich heel agressief tegenover de agenten, negeerde hun bevel en reed over de verhoogde berm toch verder”, vermeldde de procureur in haar rekwisitoor. Ze eiste een rijverbod en een boete.

De man meende dat de feiten zwaar overroepen waren: “Ik wist heel goed dat er die dag een wielerwedstrijd was. We hadden ook een bewonersbrief gekregen met het einduur van de wedstrijd. Maar toen ik na dat einduur en na een dag hard werken en met een koffer vol diepvrieseten in Beveren terugkeerde, werd ik door andere agenten omgeleid zodat ik wel thuis zou raken. Op 90 meter van mijn woning werd ik dan tegengehouden,” zei de man, die niet ontkende dat hij de bevelen van de agente negeerde. “Maar die dame vertelde zelf dat ze daar ook tegen haar zin stond.”

De man kwam er met een minimumboete van 240 euro vanaf. Hij moet ook de gerechtskosten betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER