Foto: Politie Oostende

Politie Oostende zoekt eigenaar van ontsnapte servalkat, die illegaal is in ons land

De politiezone Oostende is op zoek naar de eigenaar van een ontsnapte servalkat. Het dier werd aangetroffen op het terras van een woning. Het is in België illegaal om zo een katachtig dier te houden.

De lokale politie van Oostende kreeg op vrijdag 26 april een opvallende melding van een bewoner van de Frère-Orbanstraat, in het centrum van Oostende. Op het terras van de woning bleek een serval te zitten. De dienst Omgevingshandhaving en het Opvangcentrum Vogels & Wilde Dieren Oostende (VOC) slaagde erin om de katachtige te vangen. Na een periode in het VOC krijgt het jonge vrouwtje nu de nodige zorgen in het natuurhulpcentrum van Opglabbeek.

Ondertussen werd een proces-verbaal opgesteld, want het is in België verboden om een serval te houden. "Deze keer raakte niemand gewond, maar de katachtige kan een ernstig gevaar vormen voor mensen en andere dieren. Servals leven in principe op de Afrikaanse savannes. Alles wijst er dus op dat het dier ergens in de buurt ontsnapt is. Het dier is niet gechipt, waardoor de eigenaar nog niet geïdentificeerd kon worden", klinkt het.

Informatie over de eigenaar of andere tips kunnen anoniem gemeld worden via pz.oostende.kabinet@police.belgium.eu of via 059/70.11.11.

Meest gelezen