de rode loper

Scorsese wil DiCaprio als Sinatra in nieuwe biopic

Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese.© WireImage

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Jef De Bock

Leonardo DiCaprio is prestigieus

Als het aan regisseur Martin Scorsese ligt, schittert Leonardo DiCaprio binnenkort als Frank Sinatra op het grote scherm. Volgens entertainmentblad Varietywil de bekroonde cineast een biopic maken over de Amerikaanse muzieklegende. Jennifer Lawrence zou de rol krijgen van Ava Gardner, Sinatra’s tweede vrouw. Of de film er effectief komt, hangt vooral van dochter Tina Sinatra af. Zij bezit de rechten voor het levensverhaal van haar vader. Voor zijn eerstvolgende film moet Scorsese daar alleszins geen rekening mee houden: dit jaar begint hij met de opnames van een nieuwe Jezusfilm. God weet of DiCaprio ook daar zal opduiken.

Travis Kelce is ambitieus

Travis Kelce.© AP

Travis Kelce is niet zomaar de nieuwste vlam van popzangeres Taylor Swift, hij is ook een getalenteerde atleet. En sterker nog: binnenkort mag de American football-speler zich zelfs een spelshowpresentator noemen. In Are you smarter than a celebrity? test Kelce de algemene kennis van deelnemers. Die krijgen daarbij hulp van een resem aan beroemdheden, die hen de vragen helpen beantwoorden. De show, een spin-off van Are you smarter than a 5th grader, zal exclusief op streamingdienst Amazon Prime Video te zien zijn. Wat daten met Taylor Swift dus allemaal niet teweeg kan brengen.

Brian Cox is furieus

Brian Cox in Succession.© AP

Herinnert u zich die Napoleon-film van vorig jaar nog? Acteur Brian Cox alleszins wel. “Verschrikkelijk. Echt een verschrikkelijke performance van Joaquin Phoenix”, zei hij daarover op een festival voor geschiedenisliefhebbers. “Ik weet gewoon niet wat hem bezielde. Ik had de rol veel beter gespeeld, dat kan ik je wel vertellen”, voegde de 77-jarige Succession-ster er nog aan toe. Maar Phoenix’ eer krenken was niet genoeg, ook zijn naam moest er aan geloven: “Hij heeft een toepasselijke naam, Joaquin, wackeen, wacky. Het was nu eenmaal een wacky performance”, besluit Cox. We hopen voor hem dat niemand eenzelfde woordspeling met zijn achternaam ambieert.