Man valt aan lagere school nabij Straatsburg twee jonge meisjes aan met mes

© AFP

Twee schoolmeisjes van zes en elf jaar zijn donderdag gewond geraakt bij een mesaanval aan een schooltje bij het Franse Straatsburg. Een 28-jarige dader is zopas gearresteerd. Over zijn motief is nog weinig geweten, maar het zou niet om een terroristische aanval gaan.

tg

De dader, die volgens de politie zo goed als zeker geen terroristische motieven had, viel bij een school in Souffelweyersheim, bij Straatsburg in het oosten van Frankrijk, eerst een elfjarig meisje aan en verwondde haar met een mes.

Nadien stortte hij zich op een zesjarig kind. Beide slachtoffers liepen steekwonden op en zijn intussen naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeren volgens de eerste berichten niet in levensgevaar.

De 28-jarige dader, die volgens de politie niet bekend was bij de veiligheidsdiensten, werd kort na de feiten in de omgeving gearresteerd. Hij had het mes nog bij en verzette zich niet toen hij in de boeien werd geslagen. Waarom hij de jonge slachtoffertjes aanviel, is nog niet bekend.

De aanval komt er net nu premier Gabriel Attal een reeks maatregelen aankondigde die geweld tegen schoolkinderen moet stoppen.

(Lees verder onder de foto)

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen