Live voetbal

28/04Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Kampioenschap play-off / Speeldag 6

Union - Antwerp

4 - 1
Gustaf Nilsson37'Kevin Mac Allister39'Cameron Puertas54'Cameron Puertas90'+3'
17'Vincent Janssen

33' Geel

Noah Sadiki

37' Doelpunt

1-1 Gustaf Nilsson
Assist: Koki Machida

39' Doelpunt

2-1 Kevin Mac Allister
Assist: Lazare Amani

54' Doelpunt

3-1 Cameron Puertas
Assist: Mohamed Amoura

74' Geel

Henok Teklab

76' Wissel

in: Dennis Eckert Ayensa
out: Gustaf Nilsson

76' Wissel

in: Kevin Rodríguez
out: Mohamed Amoura

87' Wissel

in: Loic Lapoussin
out: Lazare Amani

87' Wissel

in: Ross Sykes
out: Kevin Mac Allister

90'+3' Doelpunt

4-1 Cameron Puertas

17' Doelpunt

0-1 Vincent Janssen

21' Geel

Alhassan Yusuf

31' Geel

Owen Wijndal

34' Geel

Gyrano Kerk

52' Geel

Ritchie De Laet

69' Wissel

in: Kobe Corbanie
out: Ritchie De Laet

69' Wissel

in: Chidera Ejuke
out: Jurgen Ekkelenkamp

69' Wissel

in: George Ilenikhena
out: Vincent Janssen

69' Wissel

in: Victor Udoh
out: Gyrano Kerk

90'+3' Wissel

in: Soumaïla Coulibaly
out: Kobe Corbanie
Start wedstrijd 18:31 Plaats Vorst Stadion Stade Joseph Marien Toeschouwers 7 211 Scheidsrechter Wesli De Cremer

Sterk Union profiteert optimaal van puntenverlies Anderlecht na 4-1-overwinning tegen matig Antwerp

Sterk Union profiteert optimaal van puntenverlies Anderlecht na 4-1-overwinning tegen matig Antwerp

Foto: BELGA

Union heeft de smaak weer te pakken. Zondagavond werd opnieuw gewonnen van Antwerp, waardoor de achterstand op leider Anderlecht nog maar één puntje bedraagt. De Brusselaars kwamen nochtans vroeg op achterstand na een goal van Vincent Janssen, maar Nilsson, Mac Allister en Puertas (2x) keerden de situatie om (4-1). De titelstrijd belooft nog razend spannend te worden.

Union is back. Na de 0 op 12 leken de Brusselaars de titel te mogen vergeten, maar vergis u niet: dankzij de broodnodige 6 op 6 tegen Antwerp doet Union nog volop mee voor het kampioenschap. En niet enkel qua puntenaantal gaat het in stijgende lijn, ook het spelniveau gaat weer fel de lucht in. Het vertrouwen is terug bij Union, en dat heeft Antwerp geweten.

De wedstrijd zondagavond tegen The Great Old had nochtans helemaal anders kunnen uitdraaien. Union had de touwtjes wel in handen, maar opnieuw slikte het een domme tegengoal. Deze keer was het Noah Sadiki bij wie het licht uitging iets voorbij het kwartier: de 19-jarige middenvelder wou terugkoppen op doelman Moris, maar deelde zo onbewust een perfecte assist uit voor Vincent Janssen. De Nederlandse spits hoefde het leer maar voorbij Moris te tikken: 0-1, een goal die compleet uit de lucht kwam vallen.

Union leek even van slag na die tegengoal. Sloop er weer wat twijfel in de ploeg? “Als we op achterstand komen, lijkt het wel alsof de dingen steeds wat minder lukken”, zei Puertas onlangs nog. Het zou toch niet opnieuw foutlopen door een vermijdbare tegengoal? Union nam langzaamaan het heft weer in handen en kreeg ook de bal van Antwerp. Echt dreigen lukte aanvankelijk niet, Amoura kon wel een paar keer uithalen maar mikte steeds te centraal.

Erop en erover

Maar Amoura is niet de enige spits die Union heeft rondlopen. Met Gustaf Nilsson hadden de Brusselaars nog een echte killer tussen de lijnen lopen. En dat bleek ook in de 36e minuut: Koki Machida speelde de Zweed met buitenkantje voet schitterend vrij, en de boomlange spits stiftte het leer enig mooi over Lammens nadat hij eerst nog Wijndal op fraaie wijze uitkapte. Een schitterende goal van Union, én een belangrijke: 1-1.

Union leek weer in zichzelf te geloven en bleef vooruit drukken. Erop en erover dachten ze in het Dudenpark, en dat gebeurde ook: wanneer de bal een paar minuten na de gelijkmaker voor de voeten van Kevin Mac Allister viel, was Lammens een tweede keer geklopt. De Argentijn scoorde zo zijn eerste goal in Brusselse loondienst: 2-1.

Sterk Union profiteert optimaal van puntenverlies Anderlecht na 4-1-overwinning tegen matig Antwerp
Foto: Isosport

Puertas doet de boeken toe

Na de rust liet Union de bal wat meer aan de bezoekers, maar Antwerp speelde enorm matig. Kapitein Toby Alderweireld zei eerder al dat de bekerfinale nog de belangrijkste match van het seizoen was - daar geven we hem gelijk in -, maar het had toch wat meer mogen zijn op Union.

De thuisploeg vond het prima zo en moest zelfs niet echt doorduwen om Antwerp pijn te doen. Nog geen tien minuten ver in de tweede helft hadden de Brusselaars hun schaapjes al op het droge: Puertas schoot het leer overtuigend voorbij Lammens na een slim balletje van Amoura. 3-1.

Antwerp probeerde nadien het tij nog wel te keren, maar het ontbrak The Great Old aan kwaliteit en echte drang naar voren. Moris kwam eigenlijk nooit meer in verlegenheid. In het absolute slot maakte Union er nog 4-1 van na een heerlijke krul van Puertas: de 25-jarige middenvelder is opnieuw in bloedvorm.

De Brusselaars pakken zo 6 op 6 en komen opnieuw tot op een puntje van Anderlecht en Club Brugge. Antwerp staat nu pas zesde en kijkt nu al uit naar de bekerfinale op 9 mei.

Sterk Union profiteert optimaal van puntenverlies Anderlecht na 4-1-overwinning tegen matig Antwerp
Foto: BELGA
Corrigeer