Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
Daniel Bacquelaine. © BELGA

Meer aanvullend pensioen voor 450.000 zelfstandigen

Nog dit jaar krijgen bijna 450.000 kleine zelfstandigen een extra mogelijkheid om een aanvullend pensioen op te bouwen, net zoals bedrijfsleiders dat nu al kunnen via een individuele pensioentoezegging (IPT). Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) stoomde een wetsontwerp klaar dat hij vandaag indient in het parlement, schrijft De Tijd.

25 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Een nieuwe keuken , ? ok 11000 officieel en 4000 € in' t zwart . Van zomer naar winterbanden ah nee niet met de kaart , wij mogen toch ook iets verdienen hé mijnheer. onlangs in een restaurant zelfs de rekening gekregen op een papier en met een pen , zoals 40 jaar geleden , wel een goed restaurant. enz wat wil je mensen de controles das om te lachen dat weet toch iedereen !
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Ken heel weinig zelfstandigen die een pensioen nodig hebben!
  • Kris Uyttersprot

    6 jaar geleden
    Echt zielig Francinne. Uw boekhouder heeft ervoor gezorgd dat u 8 jaar lang geen eurocent belastingen en btw betaalde. Dat wil zeggen dat u daarvoor de nodige facturen hebt geregeld. U... Dus u bent schuldig aan... En niet uw boekhouder. Want voor elke aftrekpost staat een factuur. Want u zorgt voor de facturen niet? Snap alleen niet wanneer je zelf de staat jaren opgelicht hebt dat je nu elke ondernemer een rover komt te noemen. Herzieningske gehad?
  • Emiel Vandeplas

    6 jaar geleden
    Ons ( 2x) eigen kapitaal werd op onze zestigste (zonder pensioen) al voor 10 % afgeroomd !
  • peter colson

    6 jaar geleden
    De PVDA en SPa heft decennialang goed hun werk gedaan. De afgunst druipt er hier vanaf. Ik vraag me altijd af waarom de klagers nooit zelfstandige zijn geworden. Komaan jongens, dikke auto's, dure reizen, 101 aftrekposten, gratis elektriciteit en ga zo maar door. Blijkbaar is het dan toch wel veiliger om als loonslaaf je brood te verdienen.