© Deborah Hermans

© Deborah Hermans

thumbnail:
thumbnail:

U11 Waterpolo Hasselt is vicebekerkampioen van Vlaanderen

Hasselt -

De U11 Superducks Hasselt werkten in de beker al schitterende voorrondes af, waarin ze geen enkel verlies leden. Dat heeft hen uiteindelijk ook een plekje in de finale opgeleverd, waar ze hun meerdere moesten erkennen in Aalst. De Superducks mogen zich nu dus officieel vicebekerkampioen van Vlaanderen noemen.

Deborah Hermans

Met een volledige equipe van dertien spelers en vier trainers zakten de Superducks af naar het zwembad van Aalst. “Voor aanvang van de eerste match waren er enkele spelertjes met heel veel zenuwen. Eens het eerste fluitsignaal was gegeven, was van die zenuwen nog maar weinig te merken”, klinkt het bij de trainers.

De kinderen werden luid aangemoedigd tijdens hun eerste match tegen Oostende. Begin maart verloren de Ducks nog van de West-Vlamingen op een vriendschappelijk tornooi, maar de trainers hadden hen voorbereid op de ploeg die ook aanvallend de keeper uitstuurt. Dat wierp ook zijn vruchten af: ze konden perfect weerstand bieden aan het aanvallende spel van Oostende en wonnen hun eerste match met 5-6.

Gouden eendje

De tweede match tegen Aalst was spannend van het begin tot het einde. Aalst speelde een thuismatch, maar gelukkig waren de enthousiaste Limburgse supporters even talrijk en luid aanwezig. De Ducks kwamen 3-0 achter, maar bleven vechten voor elke goal. Ze verloren de fantastische wedstrijd met 7-5, waardoor ze zich nu vicebekerkampioen van Vlaanderen mogen noemen.

Na afloop beloonde trainer Mauro zijn Ducks door hen een gouden eend te geven.

www.waterpolohasselt.be

© Deborah Hermans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer