Klasgenootjes zitten met vragen nadat Baptiste (4) sterft na aanrijding op parking Walibi: “Belangrijk om nu de juiste woorden te vinden”

Volgens burgemeester Yves Depas van La Bruyère is in zijn gemeente “iedereen in shock” nadat een vierjarig jongetje dodelijk werd aangereden door een auto op de parking van pretpark Walibi in Waver.

jvh, wver
Bron: BELGA, DHNet

Baptiste liep dinsdag omstreeks 17.20 uur samen met zijn ouders en zijn 11-jarige broer op de parking, toen hij per ongeluk werd aangereden door een auto. De peuter, afkomstig uit La Bruyère in de provincie Namen, werd nog naar het ziekenhuis in Ottignies vervoerd, maar daar kon enkel het overlijden vastgesteld worden.

Het parket heeft een wetsdokter en een juridisch deskundige gevorderd. De bestuurder, een 41-jarige man uit Namen, werd onderworpen aan een alcoholtest. Die bleek negatief te zijn.

Het slachtoffertje ging naar school in Meux, een deelgemeente van La Bruyère, waar ook zijn moeder als leraar aan de slag is. “Iedereen is in shock”, zegt burgemeester Yves Depas in La Dernière Heure. “Zijn klasgenootjes zitten met allerlei vragen en het is nu belangrijk om de juiste woorden te vinden voor de kinderen en de collega’s van de moeder van Baptiste.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER