© Dirk Vertommen

Geerdegemvaart na bijna 4 jaar opnieuw open

Bijna vier jaar na de afsluiting is de Geerdegemvaart in Mechelen opnieuw open voor voetgangers en fietsers. De straat moest dicht voor de bouw van een tunnel en een spoorwegbrug.

Sven Van Haezendonck

De werken zijn nog niet volledig klaar op de werfzone die zich situeert tussen Brusselsesteenweg en Hanswijkvaart, maar de grote werken en intensieve transporten zijn in deze fase achter de rug. In overleg met de betrokken partijen en onder de coördinatie van het Team Minder Hinder is beslist om de Geerdegemvaart vervroegd open te stellen”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Het gedeelte tussen de Colomabrug en Guldendal was sinds 2013 ingenomen als werfzone. Dat was nodig voor de bouw van de autotunnel onder de Leuvense Vaart en de bouw van de spoorwegbrug over het kanaal. Voetgangers en fietsers moesten daardoor een omleiding volgen via de Jubellaan.

Nieuwe werf op komst

Nu verdwijnt deze hinder en stelt de aannemer één rijvak open voor voetgangers en fietsers. Het tweede rijvak blijft voorlopig voorbehouden voor werfverkeer. In een latere fase van het project maakt de Geerdegemvaart opnieuw deel uitmaken van een nieuwe werfzone, waarbij een veilige doorgang voor zwakke weggebruikers wordt verzekerd. Op de Hanswijkvaart verandert voorlopig niets.

“In een later stadium wordt daar meer ruimte vrijgemaakt voor de grote verkeersstromen van voetgangers en fietsers tussen de wijk Coloma en het centrum”, geeft Van Camp aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER