Twee maanden na ontploffing waarbij Pascal (33) zwaar verbrand raakte, gaat frituur opnieuw open: “Nog jaar revalideren, maar alles evolueert goed”

© gsd

In Koolskamp is vanaf donderdag Frituur en Eethuis De Sens Unique weer open. De zaak was twee maanden dicht nadat de man van uitbaatster Goedele Denys zwaargewond was geraakt bij een ontploffing. “Ik moet een jaar revalideren, maar alles komt goed”

Geoffrey Sabbe en Bert Feys

LEES OOK. Traiteur zwaar verbrand na ontploffing gasfles

Pascal Lannoo (33) revalideert ondertussen thuis na het zware incident dat zich op 13 november afspeelde. Aan wat er is gebeurd, denkt hij liever niet terug. Hij herinnert er zich ook niet veel van. Hij wilde die dinsdagmiddag bij zijn traiteurzaak De Plaetse Molen in Koolskamp een vrachtwagen openen toen er plots een ontploffing was. “Hoe dat is kunnen gebeuren, weet ik zelf nog niet”, zegt Pascal. “De expertise is nog altijd bezig.”

Derdegraadsbrandwonden

De zaakvoerder raakte in ieder geval zwaargewond. De mughelikopter landde in een weide bij de Molenstraat en bracht de slager met zware brandwonden over naar het brandwondencentrum van het UZ in Gent.

“Op mijn handen en in mijn gezicht had ik derdegraadsbrandwonden en ook op mijn knieën en ellebogen was ik, zij het iets minder zwaar, verbrand”, zegt Pascal. “Ik heb negen dagen in een kunstmatige coma gelegen, maar ik werd er perfect verzorgd geweest en de resultaten zijn echt verbluffend. Er werd een nieuwe behandeling gebruikt en daardoor zijn de brandwonden in mijn gezicht al zo goed als helemaal verdwenen. Na vier weken mocht ik naar huis. Het was net op tijd om de kerstdagen bij mijn familie door te brengen.”

Traiteur bleef open

Voor de ondernemer had het incident een grote impact. In 2008 ging hij van start met zijn hoeveslagerij De Plaetse Molen en gaandeweg breidde hij zijn activiteiten uit met onder andere mobiele frituren, zijn foodtruck De Moleburger, een traiteurdienst en een groothandel voor de horeca. Vorig jaar nam hij met zijn vrouw Goedele Denys frituur Niek in de Ardooisestraat in Koolskamp over. Het koppel doopte die zaak om tot Frituur en Eethuis De Sens Unique. “De klanten van mijn traiteurzaak hebben we niet in de kou laten staan”, zegt Pascal. “Terwijl ik revalideerde, hebben mijn vrouw en mijn familie daar alles in goede banen geleid. We zijn dagelijks blijven leveren aan horecazaken en stonden wekelijks op feesten. We konden dat moeilijk plots stopzetten.”

Kindje op komst

Het gevolg was wel dat De Sens Unique dicht ging. Twee maanden lang werkte Goedele ’s morgens vroeg in de Plaetse Molen en ’s middags stond ze in voor de verzorging van haar man. Woensdag liet het koppel weten dat ze blij en dankbaar zijn dat de frituur vandaag weer opengaat. “We hebben extra personeel in dienst genomen voor de Plaetse Molen en Goedele zal weer de frituur runnen”, licht Pascal toe. “Ikzelf ga nog niet aan de slag, daarvoor is het nog te vroeg. De dokters lieten weten dat de revalidatie zeker een jaar zal duren. Maar normaal gezien komt alles in orde.”

De traiteur beseft dat hij geluk heeft gehad. De toekomst oogt weer rooskleurig. Het koppel was bezig met een volledig nieuwe zaak te bouwen langs de Lichterveldestraat in Pittem en die opent binnen een maand. Rond die periode verwachten ze ook een kindje. “Alles evolueert in de positieve zin.”