Eind 2017 waren er in ons land 258.934 zelfstandigen in bijberoep actief.
Volledig scherm
Eind 2017 waren er in ons land 258.934 zelfstandigen in bijberoep actief. © Shutterstock

Bijna 260.000 zelfstandigen in bijberoep in ons land

Eind 2017 waren er in ons land 258.934 zelfstandigen in bijberoep actief. Dat zijn er zes procent meer dan eind 2016. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), op basis van gegevens van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ).

14 reacties

  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Tuurlijk ,ik ken er zo verschillende ,zelfs hun bonnetjes van restaurant ,kledij en noem maar op mogen ze allemaal in hun belasting brengen..
  • Marieke Marcelis

    6 jaar geleden
    Al die hier reageren met hune zever zijn zelf zelfstandige in bijberoep? Ik weet van goede bron dat die niet zomaar alles kunnen inbrengen en aftrekken. De sociale bijdrage is een forfait elk jaar krijgen ze een herziening en dan moet je bijbetalen. En je personen belasting gaat de hoogte in waardoor je meer moet betalen tot zelfs bijna 2mnd voor niks gewerkt en dat tot laat in de avond en de weekends. Maar dat ziet men niet
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Ben Strubbe ,ja het is ook een enorm bedrag dat je betaald nietwaar die 88€ om de drie maand ongeacht of je nu 1000€ of 5000€ hebt bijverdient ,komaan niet zeveren je rechten is dat je onbeperkt legaal nu kan bijwerken zonder lastig geval-len te worden, puur legale zwartwerk kan je 't ook noemen want geen enkele geeft zijn effectieve verdiende in bijberoep aan.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En wanneer hebben die dan tijd om te leven ?????
  • Frank WIELFAERT

    6 jaar geleden
    En zijn de vrijwilligers van de brandweer meegeteld ??? als ook de externe ambulanciers die dienst doen bij de brandweer ? want betaald worden als vrijwilliger is volgens mij geen vrijwilliger meer dus = BIJBEROEP