PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “Ons land heeft meer dan ooit nood aan een sociaal alternatief”

België heeft meer dan ooit nood aan een linkse stem, een sociaal alternatief. Dat heeft PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw woensdag gezegd tijdens zijn 1 meitoespraak. Hij reikte opnieuw de hand aan Vooruit, die “moet kiezen tussen een linkse samenwerking met PVDA of haar alliantie met N-VA”.

mts
Bron: BELGA

De Dag van de Arbeid is een hoogdag voor de PVDA, die overal in het land deelneemt aan 1 meivieringen en -optochten. Dat de feestdag kort voor de verkiezingen valt, is mooi meegenomen om het belang van een stem voor PVDA te benadrukken.

“De PVDA is dé strategisch linkse stem op 9 juni. Een stem voor PVDA is een stem voor een linkse kracht, die druk zet en de lijnen doet bewegen. Een stem vóór linkse samenwerking en voor een links blok dat een breekpunt maakt van eerlijke belastingen en koopkracht”, zei Hedebouw voor een tweehonderdtal aanwezigen op het Anneessensplein in Brussel.

Daarvoor kijkt hij naar Vooruit, “terwijl voorzitster Melissa Depraetere zegt dat ze liever met N-VA zou besturen dan met PVDA”. “Vandaag is de trieste waarheid dat als je op Vooruit stemt, je er de N-VA gratis bijkrijgt”, aldus Hedebouw. “We hebben in Antwerpen gezien wat een N-VA-Vooruit-bestuur in de realiteit betekent, en het resultaat is verre van positief.”

Toch is een “huwelijk” tussen N-VA en Vooruit niet onvermijdelijk, aldus de PVDA-voorzitter. “We kunnen een links alternatief opbouwen. En daarvoor is de PVDA nodig. We bewijzen vandaag al in Zelzate en Borgerhout – waar we samen besturen met Vooruit – dat we goed kunnen samenwerken. Dat het anders kan.” 

De partij blijft dan ook de hand reiken. “Ofwel ijveren we samen voor een echte miljonairstaks, hogere lonen en een terugkeer naar de pensioenleeftijd op 65 jaar. Ofwel blokkeert Vooruit samen met N-VA verder onze lonen en bespaart ze miljarden in onze gezondheidszorg en onze sociale zekerheid.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen