© Jozef Croughs/ELS

STVV-icoon Renaat Koopmans crasht vlak bij Stayen na hartfalen

STVV-monument Renaat Koopmans (53) is woensdagmiddag met de wagen van de rijschool gecrasht op de Tiensesteenweg nadat hij getroffen werd door een hartinfarct. Aan taverne Kanarie, vlak bij Stayen, belandde zijn auto tegen een bushokje. Koopmans overleed later op de dag in het ziekenhuis.

Jozef CROUGHS

Ter hoogte van taverne Kanarie werd Koopans getroffen door een hartinfarct, waardoor hij van de weg ging en inreed op een bushokje. De hulpdiensten brachten hem met spoed naar het Jessaziekenhuis in Hasselt. Daar is hij in de loop van de namiddag overleden. Er vielen geen andere slachtoffers bij het ongeval.

Renaat Koopmans was sinds het stopzetten van de bloemenzaak op de Groenmarkt actief als administratief bediende bij Groenten en Fruit Pascy. Ook werkte hij sinds 2014 als rijinstructeur bij Easy Driving.

Koopmans was jarenlang rechtsback. Op zijn zesde kwam hij bij de Kanaries terecht.

“Renaat is altijd een echte Kanarie geweest en gebleven”, zegt Alain Coninx, woordvoerder van STVV. “Zijn plotse overlijden treft de hele STVV-familie in het hart. Renaat speelde hier zijn hele carrière. Hij had alle kenmerken van de typische STTV-speler: inzet, totale overgave, bescheidenheid en hij werd op handen gedragen door de supporters. Renaat behoorde tot de gouden generatie die in 1987 naar de hoogste klasse promoveerde. Hij speelde samen met Marc Wilmots, Gunter Jacob, Danny Boffin, Roland Velkeneers… Renaat is een STVV-monument. Het ongeluk gebeurde precies voor het stadion van Stayen, waar hij jarenlang schitterde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer