De stad Antwerpen huldigt Beveren Cricket Club in het Antwerpse stadhuis. Vooraan: schepen Karim Bachar (Vooruit), voorzitter Angar en schepen Peter Wouters (N-VA).© Patrick De Roo

Stad Antwerpen huldigt Beveren Cricket Club: “Ze schrijven niet alleen een mooi, sportief verhaal, maar ook één van integratie”

Antwerpen -

De stad Antwerpen heeft de spelers van Beveren Cricket Club gehuldigd in het Antwerpse stadhuis. De Beverse club, waarvan het merendeel Antwerpenaren zijn, scheert hoge toppen in Europa.

jas

Ze zijn al vijf jaar op rij Belgisch kampioen cricket en vorig jaar schopten de spelers van de Beveren Cricket Club het tot de finale met de zes beste ploegen van Europa. Geen enkele Belgische cricket club deed hen dat voor. De Beverse club bestaat vrijwel uitsluitend uit Antwerpenaren. Reden genoeg voor Antwerps schepenen Peter Wouters (N-VA) en Karim Bachar (Vooruit) om de spelers te huldigen in het Antwerpse stadhuis.

“Want wat zij bereikt hebben, is historisch”, zegt Bachar. “Ze hebben België op de kaart gezet in een sport die hier nog steeds niet zo bekend is. De Beveren Cricket Club is meer dan een sportclub, het is een familie. En de spelers zijn inspirerende rolmodellen, ook buiten hun sport.”

Integratie

Behalve op sportief vlak is de club ook een prachtig voorbeeld van integratie, iets waar de club ook bijzonder trots op is. De spelers hebben voornamelijk Afghaanse roots, net zoals voorzitter Angar (35). “Ik ben op 7-jarige leeftijd vanuit Afghanistan naar hier gekomen. Vanuit een asielcentrum in Brussel heb ik hier cricket ontdekt. In 2012 is de club gestart. We zetten via onze sport in op integratie van jongeren, maar willen ook cricket meer bekendheid geven.”

Ook schepen Wouters is trots. “Deze jongens hebben Belgische cricketgeschiedenis geschreven”, zegt hij. “Het is dan ook belangrijk om dat in de kijker te zetten. Hopelijk helpt het ook om de sport bij ons te doen groeien. En wie weet, kunnen we ook in cricket een olympische droom waarmaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners