© AFP

Thierry Neuville wil op podium eindigen in lastige Rally van Portugal

De vijfde WRC-manche is een eerste van een reeks onverhard rally’s waaraan Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) deelnemen. Na hun slipper op zondag in Kroatië eindigden ze alsnog op het podium en beginnen ze als WK-leider in Portugal.

Bron: BELGA

Neuville weet wat er nodig is om succesvol te zijn in Portugal. “Het is een rally met drie verschillende ondergronden. Op vrijdag is er eerst veel stof. Bij de tweede doortocht ligt het parcours er ruwer bij. Zaterdag is gelijkaardig, maar op zondag is het parcours meer zanderig waardoor er een ander griplevel is en je een andere rijstijl moet hanteren. Succes hangt af van consistentie, een goede afstelling en vertrouwen in de wagen. En uiteraard ook de startpositie: als het regent zullen we snel zijn, als het droog is zullen we meer moeite hebben. Mijn ambitie is om op vrijdag en zaterdag zo goed als mogelijk te doen voordat ik zondag ga pushen voor maximale punten. Ik zou graag op de bovenste trede van het podium eindigen.”

Als eerste op de baan is Neuville in het nadeel. “Als je op de vloer gravel uitstrooit, dan zal de eerste persoon die erover wandelt het moeilijk hebben om erover te wandelen. De tweede heeft ook nog wat last maar de derde en vierde kunnen stappen waar de anderen dat al gedaan hebben. Dat is ook zo bij ons. De eerste wagen rijdt op losse stenen. De tweede heeft daar al minder last van. De derde voelt al wat meer grip en vanaf de vierde wagen ontstaat er een spoor waardoor iedereen sneller kan rijden.”

Na vier WK-rally’s is Neuville nog steeds WK-leider. “We moeten de focus houden en uit de problemen zien te blijven. Het nieuwe puntensysteem zorgt ervoor dat je na een minder begin op zondag toch nog twaalf punten kan pakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer