© rr

Roger Vanhoeck serveert Toast Literair

Toast Literair, de grote literaire brunch van het Davidsfonds nu zondag, strijkt ook neer in Puurs. Daar is jeugdauteur Roger Vanhoeck de gastspreker.

Patrick Poppe

Jeugdauteur Roger Vanhoeck is een begenadigd verteller: op papier of live. Hij studeerde eerst af als onderwijzer, en begon zo zijn loopbaan. Later schakelde hij over naar een deeltijdse administratieve functie en lanceerde zich als jeugdauteur. In het begin van zijn carrière schreef hij een twintigtal Vlaamse Filmpjes, maar intussen heeft hij al meer dan vijftien jeugdromans geschreven ook. Het Davidsfonds Puurs maakte voor de jaarlijkse Toast Literair, nu zondag op 200 plaatsen in Vlaanderen overigens, dan ook een perfecte keuze.

Aan de hand van talrijke anekdotes, boekfragmenten, exclusieve cursiefjes en eigen beeldmateriaal, hier en daar overgoten met een streepje muziek, vertelt Vanhoeck zondag in de leeszaal van de bib (vanaf 10u) hoe reiservaringen doorsijpelen in zijn boeken en hoe zijn verhalen hem ook inspireren om te reizen.

Anderhalf uur lang neemt de auteur zijn publiek mee naar de Filippijnen, Cambodja, Auschwitz, Hongarije, Roemenië, Rusland en nog vele andere bestemmingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER