© Guy Delforge

Sporttrofee voor windsurfer De Pauw

De gemeentelijke sporttrofee, waarmee Bornem de meest markante sportprestatie van het voorbije jaar bekroont, ging deze keer naar windsurfer Dennis De Pauw.

gdb

Voor de trofee waren er drie genomineerden, waaruit de jury de winnaar moest kiezen. Kunstschaatser Yana Hanssens, die de trofee vorig jaar kreeg, werd tweede en de vrouwenploeg van atletiekclub Volharding Bornem derde.

Dennis De Pauw deed in de zomer van vorig jaar een poging om het record lageafstandsurfen te verbreken. “Ik ben gestrand op 617 kilometer”, zegt hij. “Het wereldrecord staat op 730 kilometer, maar het Belgisch record staat nu wel op mijn naam. Ik deed dat in Zonnemaire op het Grevelingenmeer in Zeeland, in Nederland. Het is wel een beetje afzien. Je moet die poging afleggen binnen de 24 uur, dus is best op de plank te blijven staan en niet te veel te rusten. Na 400 kilometer sta je fysiek nog wel op die plank, maar mentaal niet echt meer, alles begint pijn te doen.”

“Ik train zo veel mogelijk in Nederland en ga wekelijks surfen, afhankelijk van de wind ga ik twee tot vier keer per week”, zegt De Pauw.

De Pauw neemt onder meer deel aan het Belgisch en Nederlands kampioenschap slalom. “Daarbij moet je een parcours afleggen binnen de kortst mogelijke tijd. Je hebt ook andere disciplines waarbij je kunstjes doet in de golfen, maar dat doe ik niet.”

De 21-jarige Dennis De Pauw surft al van zijn 10de. “Ik heb ook lang gevoetbald, maar twee jaar geleden ben ik daarmee gestopt en heb ik al mijn aandacht op het windsurfen gezet. Ik heb de surfmicrobe geërfd van mijn vader, die dat ook doet. Op mijn 10de kreeg ik mijn eerste windsurfkit-je.”