Groen en EOS stellen samen lijst voor

Groen en EOS (Ecologisch, Onafhankelijk Sociaal) gaven in het groen van Bel-Air in Willebroek de aftrap van hun kiescampagne. Lijsttrekker is Thierry Serrien (Groen) en lijstduwer voor EOS is Jan Van de Ven. Hugo Lejon staat 25ste.

jb

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam de ‘groene’ zijde op met twee lijsten: Groen en EOS. Na zes jaar zijn de geesten gerijpt en is besloten om samen te werken. EOS heeft negen van de 29 zitjes in te vullen. Nelleke Van de Ven neemt de tweede plaats in voor EOS. “De gemeente staat voor grote uitdagingen. Meer buurtwerking en beter samenleven en een vrijetijdsprogramma waaruit diversiteit blijkt, is de uitdaging”, verduidelijkt ze.

Bij Groen is er nog een plaatsje vrij en ook EOS zoekt nog kandidaten. “Dat weerhoudt er ons niet van om nu al te beginnen met de campagne. We leren nu al uit de feedback die we krijgen op ons ontwerpprogramma”, legt ­Thierry Serrein (Groen) uit, het enige zetelend gemeenteraadslid in Willebroek van zijn partij.

“‘Ruimte voor iedereen’ en ‘iedereen mee’, dat zijn onze pijlers voor de nakende verkiezingen”, verduidelijkt Groen-voorzitter en campagneleider Anthony ­Vanoverschelde, die de derde plaats inneemt.

Als belangrijke waarden in het programma wil Groen inzetten op het kind- en gezinsvriendelijker maken van de gemeente. Ook de dorpscentra kunnen nog wandel- en fietsvriendelijker, vindt de partij. Jan Van de Ven blijft als lijstduwer fungeren en de 25ste plaats op de lijst gaat naar Hugo Lejon. Hij zetelde vele jaren in de gemeenteraad voor de groene strekking.