Brand

Rookpluim boven Brussel door zware brand inautobedrijf: één persoon naar ziekenhuis

DS Video | Industriebrand in Sint-Pieters-Leeuw: loods staat in lichterlaaie.© De Standaard

Wie in en rond Brussel werkt, heeft ongetwijfeld de enorme zwarte rookpluim opgemerkt boven de hoofdstad. De uitslaande brand in een loods van een autobedrijf in Sint-Pieters-Leeuw is inmiddels onder controle: één persoon moest naar het ziekenhuis.

belga, nta

De brand bij het autobedrijf in Sint-Pieters- Leeuw, waar een grote industriële loods van 5000 vierkante meter in lichterlaaie stond, is sinds 17.35 uur onder controle. Dat melden burgemeester Jan Desmeth (N-VA) en brandweerwoordvoerder Wouter Jeanfils. Eén persoon had te veel rook ingeademd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond omstreeks 16.15 uur in het autobedrijf, dat zich bezig houdt met de ontmanteling van voertuigen. De rookpluim was donderdagnamiddag tot in het centrum van Brussel zichtbaar. Volgens de burgemeester is het vuur ontstaan tijdens het uitvoeren van slijpwerken, maar dat kon de brandweer nog niet bevestigen. De uitbater van het bedrijf heeft het vuur nog proberen blussen, maar dat is niet gelukt.

© Karel De Weerdt

De vlammen zijn nadien overgeslagen naar een aanpalend gebouw. Daar is een ontploffing geweest, wat ervoor zorgde dat het nabijgelegen gebouw is ingestort. “Zowel het gebouw waar het vuur ontstond als het tweede gebouw is volledig verwoest”, stelt woordvoerder Jeanfils. Andere gebouwen zijn gevrijwaard kunnen worden van schade.

Omwonenden in Sint-Pieters-Leeuw, Ruisbroek, Anderlecht, Vorst en Drogenbos hebben een sms gekregen met de vraag om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. De brandweer zal nog “ettelijke” uren bezig zijn met nablussen.