De Oekraïense hulpdiensten deelden een foto van de schade in Dnipro.
Foto: AP

Russische aanval op Oekraïense regio Dnipropetrovsk: 8 doden, onder wie 2 kinderen

Bij een Russisch bombardement op de Oekraïense regio Dnipropetrovsk zijn zeker 8 doden en verschillende gewonden gevallen. 2 van de dodelijke slachtoffers zijn kinderen. Door de aanval is er schade aan meer dan 10 gebouwen en aan de spoorinfrastructuur.

In de stad Dnipro werd een appartementsgebouw geraakt. De gouverneur van de Oekraïense regio Dnipropetrovsk Serhiy Lysak zegt dat het appartementsgebouw van 5 verdiepingen "gedeeltelijk is verwoest". Mogelijk liggen er nog mensen onder de brokstukken", klinkt het.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er meer dan tien gebouwen beschadigd. Bij de bombardementen werd ook het treinstation van Dnipro geraakt, een werknemer werd daarbij gedood. Door de schade aan het station worden de treinen omgeleid. Ook de stad Kryvy Rih werd getroffen, daar vielen zeker 3 gewonden.

Bekijk: Schade in de Oekraïense regio Dnipropetrovsk door Russische aanvallen

Videospeler inladen...

Oekraïne heeft bij de aanval 30 drones en kruisraketten kunnen afweren. Eén van de Russische bommenwerpers die Oekraïne vannacht met kruisraketten hebben bestookt, stortte op de terugweg neer boven Russisch grondgebied. Volgens Rusland is de oorzaak een technisch defect. Oekraïne zegt dan weer dat Oekraïense luchtafweer het toestel uit de lucht schoot.

Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het vliegtuig neerkwam in de buurt van Stavropol, op ongeveer 300 kilometer van de grens met Oekraïne. Eén van de piloten kwam om, 2 anderen werden levend teruggevonden. Er wordt nog gezocht naar een vierde bemanningslid.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn bondgenoten opnieuw opgeroepen om dringend materiaal voor de luchtafweer te voorzien. "Rusland moet worden verantwoordelijk gehouden voor zijn terreur", zegt Zelenski. "Elke raket en elke drone moet worden neergeschoten. Onze partners hebben de nodige capaciteiten om dat te doen."

Meest gelezen