Schepen van Gezin met bevallingsverlof

Omdat ze eind augustus moet bevallen, neemt schepen van Gezin Joke Segers (CD&V) tijdelijk afscheid van het gemeentebestuur. Collega-leraar en partijgenoot Rob Blockx neemt haar bevoegdheden over.

ema

Twee jaar geleden, toen ze moeder werd van haar eerste kindje, liet Joke Segers zich in het schepencollege van Arendonk al eens gedurende twee maanden vervangen door gemeenteraadsvoorzitter Rob Blockx. De ex-leider en volwassen begeleider van de lokale Chiro weet dus waaraan hij begint, want ook de overgedragen bevoegdheden zijn dezelfde als toen. Zo wordt hij vanaf 19 augustus opnieuw verantwoordelijk voor gezin- en kinderopvang, buurtwerking, seniorenbeleid, toerisme, ontwikkelingssamenwerking en communicatie.

In het gemeentebestuur van Arendonk is er overigens nog een tweede wissel op til, want gemeenteraadslid Davy Cools verlaat N-VA en stapt over naar oppositiepartij A+. Zijn zitje in de gemeenteraad staat hij af aan zijn (ex-)partijgenoot Gunter Spapen. Maandag legt Spapen de eed af als nieuw gemeenteraadslid.

Arendonk wordt vandaag bestuurd door een coalitie van N-VA en CD&V. Samen beschikken zij over een comfortabele meerderheid van 15 van de 23 zetels in de gemeenteraad. De overige acht zetels zijn verdeeld over drie partijen: vier voor sp.a, drie voor A+ en één voor VB.