Romy Curvy op de catwalk van de eerste editie van het evenement vorig jaar.© Joris Herregods

Romy Curvy en Mechelse handelaars zetten diversiteit en bodypositivity in de kijker met catwalk op Grote Markt

Mechelen -

Eind volgende maand organiseren de Mechelse handel en horeca een groot evenement rond bodypositivity en diversiteit. 27 handelaars en negen horecaondernemers, onder wie Romy Curvy, slaan daarvoor de handen in elkaar. Het evenement is een vervolg op de catwalk van vorig jaar.

Stijn Van de Sande

Vorig jaar organiseerde onderneemster Romy Schlimbach, bekend als plussize model Romy Curvy en zaakvoerster van de Curvy Store in de Bruul, voor de eerste keer een catwalk op de Grote Markt. Daarbij stonden bodypositivity en female empowerment centraal. Er kwamen zo veel positieve reacties op dat het initiatief dit jaar wordt uitgebreid.

Romy en handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken beslisten om de handen in elkaar te slaan voor een jaarlijks weerkerend evenement waar 36 handelaars en horecazaken hun schouders onder zetten. “De catwalk kreeg vorig jaar niet alleen goede reacties van bezoekers, maar ook van collega-ondernemers”, zegt Romy Curvy. “Dat is fijn. Er heerst een goede sfeer onder de handelaars, want we moeten samen het mooie weer maken.”

“Met dank aan Romy en Lies Lauwers van Femina Lingerie organiseren we eind volgende maand voor de eerste keer samen dit mooie evenement, dat ongetwijfeld weer voor veel positieve energie zal zorgen”, zegt Geert Milis van Mechelen MeeMaken. “Er komen een grote catwalk, opzwepende beats en lokale foodtrucks. Bezoekers maken kennis met de nieuwste collecties en worden beloond met een goodiebag.”

Vorig jaar kwamen er heel wat positieve reacties op het evenement.© Joris Herregods

Mooie aanwinst

“Onze binnenstad kent al heel wat mooie evenementen, zoals de braderie, het Warm Welkom Weekend en Local Friday”, zegt schepen van Economie Greet Geypen (Voor Mechelen). “De catwalk vormt een mooie aanwinst. Het sluit perfect aan bij waar wij als stad voor staan: een plek waar lokaal winkelen, een gevarieerd aanbod en grote en kleine ondernemingen centraal staan.”

Het evenement vindt plaats op vrijdag 31 mei vanaf 18 uur op de Grote Markt. De show start om 20 uur. De handelaars showen er niet alleen kleding voor vrouwen, maar ook voor kinderen, mannen en honden. Daarnaast tonen de modellen ook heel wat andere producten van de Mechelse handelaars, zoals brillen en decoratie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen