Cappellen boekt overtuigende zege op Turnhout

Dank zij een afgetekende zege op Turnhout gaat Cappellen met een goed gevoel de winterstop in. Turnhout - Cappellen 0-3.

Eddy Nouws

De thuisploeg begon fel, met al vroeg in de wedstrijd een gered schot van Van de Vel. Na een knappe persoonlijke actie zette Mathyssen doelman Horsten een eerste keer aan het werk. Even later hield Vandenbossche bij een poging van Van de Vel de nul op het bord. Na een kwartier nam Cappellen volledig het initiatief over. Volant kopte op hoekschop de bezoekende voorsprong binnen. Vlak na de rust ging een afstandsschot van Coeckelberghs naast. Nadien had Cappellen de wedstrijd volledig onder controle. Tshibuabua schoot over en Horsten stopte pogingen van Floren en Kil. Na de uitsluiting van Versmissen stond de thuisploeg voor een onmogelijke opdracht. Claessens verdubbelde de voorsprong en in blessuretijd verdween een terugspeelbal van Mafete in het eigen doel.

CAPPELLEN: Vandenbossche, Volant, Geuens, Lenaerts, Lemaire, Floren, Kil, Deckers (84’ Adriaenssens), Mathyssen, Destoop (74’ Claessens), Tshibuabua.Doelpunten: 36’ Volant 0-1, 79’ Claessens 0-2, 90’ Mafete (own-goal) 0-3.Rode kaart: 65’ Versmissen.