© fvv

Laat uw huis gratis door een internationaal bekende designer illustreren

Bert Dries (28, Zonhoven), beter bekend als ontwerper Musketon, is voor zijn expo C-Mine HOME in C-Mine Designcentrum op zoek naar beelden van Genkse huizen om er illustraties van te maken. Op die manier kan u - mits wat geluk - een gratis kunstwerk krijgen van de internationaal bekende designer.

cru

Musketon pakte eerder dit jaar uit met zijn Vector City-project. In ruil voor 160 euro steun via crowdfunding en een beeld van je huis, krijgt de schenker van Musketon een geprinte digitale tekening van zijn of haar woonst, plus een print van alle huizen samen die zo de stad Vector City vormen.

In april bracht Musketon een boek uit van zijn grafische stad en stelde hij ook een aantal huizen tentoon in Gent, de stad waar hij nu woont. Hij verzuchtte toen dat hij graag eens in Limburg zou willen exposeren. Musketon kent internationale faam dankzij werk voor grote merken als Coca Cola, Nike en MTV. Nu komt zijn Limburgse droom uit: vanaf 31 maart stelt hij zijn werk tentoon op ‘C-Mine HOME’.

Voor die expo is hij nog op zoek naar mensen die een beeld van hun huis willen opsturen naar hem, zodat hij er digitaal getekende versies van kan maken.

Gratis

Het goede nieuws voor Genkenaren is dat de stad de kosten betaalt. U kan dus gratis het beeld van uw huis binnensturen en een print krijgen na de expo. Musketon maakt wel een selectie. “Hoe meer Genkenaren meedoen, hoe beter. Maar ik kan maar 50 huizen digitaal tekenen. In C-Mine gaan ze wel nog met alle beelden die binnenkomen iets doen. Een fotomuur is bijvoorbeeld een optie. Zo krijgt elke inzending toch een plaatsje.”

Musketon maakt zijn selectie op basis van een mooi verhaal gelinkt aan een woonst of op basis van esthetiek. “Gelukkig zijn er in Genk veel mooie huizen,” besluit hij. Een beeld opsturen kan nog tot en met 19 januari.

Meer info: www.c-mine.be en www.musketon.com.