Verdachte steekpartij opgepakt, slachtoffer moet nieuws vernemen op televisie

© if

De dader van de steekpartij van vorige week zondag op het Felix Beernaertsplein is gevat. Het gaat om een 44-jarige man uit Wetteren. Het slachtoffer is aan de beterhand maar de revalidatie zal nog lang duren.

Pieter De Valkenaere en Hugo Van Heddeghem

De dader werd, na verhoor door de politie, voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hem onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Politie en parket willen verder niets kwijt over het verloop van het onderzoek waardoor het gissen blijft naar de precieze omstandigheden van het incident.

Het zou gaan om een uit de hand gelopen discussie nadat slachtoffer Filip De Moor de dader aansprak terwijl die de banden van een wagen op de parking aan het plat steken was.

De dader diende het slachtoffer verscheidene messteken in milt en lever toe. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Na de feiten sloeg de dader op de vlucht met zijn wagen. De politie zette onmiddellijk de grote middelen in, maar het duurde een week vooraleer hij gevat kon worden.

Zicht kwijt

“Ik ben aan de beterhand maar ben er bijlange nog niet. Ik ben een groot deel van mijn zicht kwijt waarschijnlijk omdat met een voorwerp op mijn hoofd is geklopt. Voor mij en mijn vriendin Tamara is de dader totaal onbekend en ik heb geen enkel vermoeden waarom ik het slachtoffer werd”, vertelt Filip De Moor vanop zijn ziekbed.

Goede engelbewaarder

“Bedankt aan de engelbewaarder van Filip. Hij krijgt nu al veel minder zuurstof toegediend. Als zijn toestand zo verder evolueert, zal hij vrij vlug naar een gewone kamer mogen. Maar let wel op, zijn milt is verwijderd, een stuk van de lever is weggenomen en zijn zicht is Filip zo goed als helemaal ontnomen. Bovendien heeft hij verlammingsverschijnselen aan de linkerarm. Die kunnen waarschijnlijk helemaal verdwijnen na een lange revalidatie”, vult zijn vriendin Tamara Vanhamme aan.

Ze dankt uitdrukkelijk de mensen die eerste zorgen toedienden na de feiten aan Filip zoals cafébaas Erdem en ook alle hulpverleners in het UZ Gent.