Zelfs dure operatie in Amerika kon kleine Sacha (10) niet redden

© ycs

Zijn moeder had een klein fortuin ingezameld – 200.000 euro –zodat een team van Amerikaanse topdokters hem weer helemaal beter kon maken. Maar de kleine Sacha (10) uit Molenbeek is in Philadelphia dan toch overleden.

jvr

De jongen leed sinds zijn geboorte aan de zeldzame longziekte lymfangiomatose en moest daardoor ’s nachts en sinds juni ook overdag kunstmatige beademing krijgen. Alleen een operatie in Amerika kon hem redden. Een operatie van 430.000 euro, waarvan de Belgische overheid een deel betaalde. Zijn moeder Nathalie Louineau zamelde in twee weken de overige 200.000 euro in en trok deze zomer met Sacha naar Philadelphia.

“We waren volop bezig met het organiseren van je terugkeer toen we nogmaals geconfronteerd werden met enkele complicaties”, schreef Louineau afgelopen vrijdag nog op haar blog. “Opnieuw moest je een week in slaap gebracht worden om beter voor je te kunnen zorgen. We missen jouw glimlach, je sprankelende blik en je levenslust verschrikkelijk, lieve schat. Dit weekend gaan we je opnieuw laten ontwaken en als alles goed gaat, kunnen we verdergaan met het organiseren van je terugkeer.”

Maar het ging niet goed, ­Sacha ontwaakte niet. Zijn familie hoopt zo snel mogelijk opnieuw thuis te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen