© Patrick De Roo

Brandweer huldigt kruispunt Herentalsebaan in met waterslang

De Antwerpse brandweer heeft woensdagmorgen het kruispunt van de Herentalsebaan en de Waterbaan in Deurne ingehuldigd met de waterslang. Die inhuldiging leidde ook meteen de laatste fase van de heraanleg van straat in.

JAS

Vanaf morgen (donderdag) gaat een deel van de pas vernieuwde straat open voor alle verkeer, van aan de Waterbaan tot aan café ’t Mestputteke. Ook het stuk van de Florent Pauwelslei tot aan de parking van AZ Monica is dan opnieuw bereikbaar.

© Patrick De Roo

De laatste fase duurt nog tot december, maar de handelaars blijven even positief als bij de start van de werken. “Er is niet alleen hard, maar ook slim gewerkt”, zegt Ernst Greeve van de handelaarsvereniging. “En er wordt ook samengewerkt tussen de aannemer, de nutsbedrijven, met ons,… Er zijn geen klachten geweest aan de aannemer of de stad, en dat is toch uniek. Nu gaan we de laatste rechte lijn in.”

Positieve vibe

Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) was aanwezig woensdagmorgen. “Het gaat erg goed vooruit, dat kan ik zien van bij mij thuis”, zegt De Wever. “En de positieve vibe die hier heerst, heb ik nog nooit gezien bij een heraanleg.”

Vanaf begin oktober nemen de bussen de nieuwe bedding op de Herentalsebaan aan ’t Mestputteke in gebruik. Begin januari rijden er terug trams over de volledige straat. Op 22 december zal het volgende en laatste kruispunt ingehuldigd worden en zijn de werken afgerond.

Meer informatie vindt u op deze Facebookpagina.

© Patrick De Roo