Luc Marijnissen tekende tot medio 2026.© BELGA

Jonge Lierse verdedigers Marijnissen en Vanderhallen langer op het Lisp

Lierse maakt volop werk van volgend seizoen. Het brak donderdag de lopende contracten open van de jonge verdedigers Luc Marijnissen en Sam Vanderhallen. Het duo tekende tot medio 2026 in Lier.

kugu

Sam Vanderhallen stak vorig seizoen zijn neus aan het venster, maar kwam in de huidige campagne aanvankelijk amper aan de bak. Huidig coach Sven Vandenbroeck dropte het jeugdproduct wel meteen in een defensie met drie centrale verdedigers. Het deed de jonge speler ontbolsteren.

Luc Marijnissen kwam in het tussenseizoen dan weer over van NAC Breda. Hij had snel een basisplaats beet in Lier, maar werd afgeremd door blessures. In totaal kwam hij toch aan zeventien wedstrijden dit seizoen. Het langer aanblijven van beide verdedigers betekent dat de Pallieters na dit seizoen afscheid zullen nemen van Jens Cools, die einde contract is.

Ook van Joeri Poelmans, Viktor Boone, Jarno Libert, Aristote Nkaka, Alexandre De Bruyn, Nils Schouterden, Mehdi Tarfi, Luca Foubert, Eric Ocansey, Daan Vekemans en Sebastiaan Brebels loopt de overeenkomst ten einde. Met die laatste werd wel reeds gesprekken aangeknoopt rond een verlenging. (kugu)

Sam Vanderhallen.© BELGA

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws