Rupel Boom kan na één seizoen in tweede afdeling alweer promoveren naar eerste nationale.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Voetbal 2de afdeling vv b: Tongeren - Rupel Boom 1-2

Rupel Boom en Sam Vermeylen mogen zich opmaken voor eindronde: “Mijn spelers hebben het schitterend gedaan”

Rupel Boom speelt de eindronde in tweede afdeling. De Steenbakkers haalden het met 1-2 in Tongeren en gaan mee in de trommel voor de finalewedstrijden. De club krabbelt zo recht na de degradatie van vorig seizoen.

Peter Nys

Rupel Boom won verdiend in Tongeren. Het had voor rust al de betere kansen en in de tweede helft scoorden Zeroual en Mathei. “Mijn spelers hebben het schitterend gedaan. Ik ben zo fier op deze groep”, aldus een gelukkige trainer Sam Vermeylen.

“Hier hebben we met z’n allen zo hard voor gewerkt. Als je dat dan beloond ziet met een ticket voor de eindronde kan je alleen maar tevreden zijn. We komen van ver. Deze club had er twee slechte seizoenen opzitten met de degradatie vorig seizoen als triest dieptepunt. We zijn in juli volledig vanop nul begonnen. Nieuwe trainers, nieuwe spelers, een dikke streep onder het verleden. Ik zag van meet af aan de mogelijkheden, maar ik wist dat het een werk van lange adem zou worden. En dat bleek ook. Thuis waren we in de heenronde ijzersterk en verloren we nooit, maar buitenshuis was het wachten tot de laatste match voor de winterstop om een zege te noteren. In de terugronde waren onze prestaties veel constanter.”

Bezoek uit Amerika

En nu op naar de eindronde. Zelfs grote baas Nathan Crockett komt speciaal vanuit Amerika overgevlogen om die partij bij te wonen.“De club leeft weer, zo veel is duidelijk en dat is mooi om zien”, vertelt een fiere trainer. “Vorige week was het thuis ook al genieten met zo veel volk op de tribunes tegen Hasselt. Ik hoop dat we dit seizoen toch mensen hebben kunnen overtuigen om weer naar het stadion te komen.”

Dichtbij promotie

Als Rupel Boom aanstaande zondag wint, is het zo goed als zeker van promotie. “Maar daar wil ik nu nog niet aan denken”, klinkt het voorzichtig. “Laat ons eerst de loting afwachten. Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde tegenstander, maar het zou wel mooi zijn mochten we thuis kunnen spelen aangezien het in één match wordt beslist. Daarnaast moet je hopen dat er twee B-ploegen van profclubs tegen elkaar geloot worden want er moet minstens één van die teams promoveren. In het slechtste geval kan je zondag winnen en toch niet zeker zijn van promotie omdat alle B-ploegen verloren. Maar dat zijn zorgen voor later, nu gaan we heel even genieten van dit succes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen