© Photo News

Dader bloedbad in Florida verzamelde afgelopen jaar tien wapens

De dader van het boedbad in een middelbare school in Florida is maandag verschenen voor een rechtbank in Fort Lauderdale, Florida. Intussen raken er steeds meer details bekend over zijn voorliefde voor wapens.

De in een oranje gevangenisplunje gestoken Nikolas Cruz (19) bleef de hele tijd met gebogen hoofd staan terwijl zijn advocate Elizabeth Scherer de te volgen procedures besprak. Intussen raakte ook bekend dat Cruz het afgelopen jaar maar liefst tien wapens verzamelde, zo meldt CNN. Twee ervan kocht hij bij Gun World in Deerfield Beach, zo weet de CEO van de wapenhandel. Al wou ze geen extra details vrijgeven over het type wapen dat de jongeman had gekocht.

De jongeman werd donderdag beschuldigd van 17 moorden met voorbedachten rade nadat hij woensdag een van de ergste bloedbaden in een Amerikaanse school had aangericht. Nadat hij van de Marjory Stoneman Douglas-school in Parkland in het noorden van Miami was weggestuurd, kwam hij terug naar zijn vroegere school gewapend met een halfautomatisch wapen. Hij maaide 17 mensen neer en verwondde er 15. Hij kon zijn wapen op legale wijze aankopen hoewel de autoriteiten op de hoogte waren van zijn gewelddadig gedrag.

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer