Burenruzie loopt uit de hand: 19-jarige haalt uit met knuppel

Een jarenlange burenruzie in Berlaar is uitgedraaid op een incident waarbij een man zijn buur met een baseballknuppel heeft geslagen. Hij deed dat naar eigen zeggen omdat die zijn vader probeerde te wurgen.

tdk

De families J. en V.T. uit Berlaar leven al langer in onmin met elkaar. Eind augustus liep hun ruzie totaal uit de hand. Jan J. en Luc V.T. kregen het met elkaar aan de stok. Volgens het Openbaar Ministerie bleef de confrontatie beperkt tot wat duw- en trekwerk.

“Zoon Jef (19) schoot zijn vader Jan ter hulp. Hij kwam met een baseballknuppel naar de twee toegelopen en haalde twee keer uit naar zijn buurman”, zei aanklager Lieselotte Claessens. Zij noemde de feiten ontoelaatbaar en eiste zes maanden cel en een boete van 1.200 euro. Gezien de jonge leeftijd van de beklaagde kon ze ermee leven dat de straf met probatie-uitstel zou gegeven worden.

Jef – de enige die in de zaak terechtstond – kwam met een heel ander verhaal op de proppen. “Ik was aan het studeren voor mijn herexamen toen ik buiten lawaai hoorde. Ik zag mijn vader met de buurman vechten. Het ging er hevig aan toe en toen ik buiten kwam om mijn pa te gaan helpen, zag ik dat de buurman op hem zat en hem probeerde te wurgen. Toen heb ik met de knuppel geslagen”, zei de man.

Geen wurgsporen

Het Openbaar Ministerie stelde dat de agenten en de opgeroepen ambulanciers geen wurgsporen hebben aangetroffen op de man.

Rechter Erika Colpin velt half april een vonnis in de zaak.