Koers op sociale media: de beste steun voor Wout van Aert en de straffe voorspelling van Thomas De Gendt

De koers en de cross zijn tegenwoordig zoveel meer dan alles wat er gebeurt tussen start en finish. Ook daarnaast blijft de wielerwereld draaien. Daarom duikt Sportwereld de wondere wereld van de sociale media in, op zoek naar de leukste foto’s en video’s uit het peloton.

Jasper Dult

Als Thomas De Gendt een overwinning behaalt, dan doet hij dat op een straffe manier. Vandaag bleef hij de beste klimmers van het moment voor op de slotklim om zo de rit te winnen en nieuwe leider te worden. Nog straffer is dat hij enkele dagen voordien met Tosh Van Der Sande communiceerde dat hij wel eens kans zou kunnen maken op winst. Straffe kerel toch die Thomas.

Als lezer vraagt u zich waarschijnlijk af wat deze vreemde briefjes in de handpalm voor betekenis hebben. De mechaniekers van dienst plakken die op de bovenbuis of stuurpen van de renners zodat deze voldoende zouden geïnformeerd zijn gedurende de rit als het gaat over bv. tussensprints, beklimmingen, aankomst, etc.

Cameron Vandenbroucke komt de laatste dagen steeds meer en meer in de media terecht. Gisteren nog bij de voorstelling van het VDB-boek, vandaag ging ze wat rondjes malen op de piste van Roubaix. Wie weet heeft ze ook wel de uitzonderlijke genen zoals de grote Frank die had om het te maken als coureur.

Voor Wout van Aert breken enkele belangrijke weken aan. Roubaix is zijn hoofddoel van dit voorjaar en daar werkt hij dan ook zo goed als mogelijk naartoe. Vriendin Sarah kwam Wout alvast een hart onder de riem steken tijdens de passage over de Kemmelberg in de Driedaagse van West-Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen