De bekende, centrale vijver in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart is deze zomer het decor van een wervelende duikshow.© BERT DE DEKEN

“We betrekken waterplas opnieuw actief bij park”: Bobbejaanland laat iconische vijver herleven met duikshow aan drijvend theater

Lichtaart -

Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) pakt deze zomer uit met de gloednieuwe duikshow The Lost Gold. Bezoekers kunnen vanaf 29 juni het humoristisch waterspektakel voor alle leeftijden komen bewonderen op de iconische vijver in het midden van het park.

Bart Van den Langenbergh

De grote vijver in het midden van het domein is al van bij het begin verbonden aan het pretpark Bobbejaanland. Deze zomer valt er met de gloednieuwe duikshow The Lost Gold heel wat beleven op de centrale vijver.

“Wie denkt aan Bobbejaanland, denkt aan de attracties, de groene omgeving en de grote vijver in het midden van het park”, vertelt Peggy Verelst, commercieel en creatief directeur bij Bobbejaanland. “In de beginjaren van het park konden bezoekers daarin zwemmen of in een bootje ronddobberen op het water. Tot 1999 konden gasten in de Mississipi-boot meevaren op het water. Daarna diende de vijver vooral als een decorstuk.”

LEES OOK. Bobbejaanland is klaar voor nieuw seizoen: “Opgefriste Revolution, dino-expo en duikshow”

Met de duikshow The Lost Gold wordt de vijver een blikvanger voor bezoekers van alle leeftijden. “Het kriebelt al heel wat jaren om de vijver opnieuw actief bij het park te betrekken. Inferno, de vuurshow die vorig jaar tijdens Halloween plaatsvond op het water, was daarvan een voorsmaakje”, legt Peggy Verelst uit. “We merkten dat onze bezoekers de nostalgische combinatie van de iconische vijver en entertainment voor de hele familie een leuke extra vonden. Met The Lost Gold spelen we daar verder op in.”

De bekende, centrale vijver in pretpark Bobbejaanland in Lichtaart is deze zomer het decor van een wervelende duikshow.© Bobbejaanland

Tribune

Wat de nieuwe duikshow volgens Bobbejaanland extra uniek maakt, is de complete setting op het water. Zowel het decor als de platforms en de tribune voor ongeveer 500 personen worden volledig op het water gebouwd. “Daarnaast komt er geen waterbassin aan te pas: het duikteam zal rechtstreeks in het water van de vijver duiken”, klinkt het bij Bobbejaanland. “Als voorbereiding werd de vijver deze week grondig gecontroleerd en goedgekeurd door een team professionele duikers.”

LEES OOK. Belgische pretparken worden opnieuw duurder, maar één speler verhoogt de prijzen niet

Avontuur

Bij The Lost Gold kunnen de bezoekers mee op avontuur gaan in het spannende verhaal van de geheime schat van Mystery Bay. De mysterieuze schat werd gelokaliseerd op de bodem van de grote vijver in Bobbejaanland. Komisch avonturier Skizzo is tijdens de show vastberaden om de schat eindelijk te bergen. Bobbejaanland belooft een show vol duizelingwekkende duiken, hilarische wendingen en spetterend spektakel.

“Er komt geen waterbassin aan te pas: het duikteam zal rechtstreeks in het water van de vijver duiken”

Peggy Verelst

Bobbejaanland

De nieuwe duikshow The Lost Gold vindt van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september elke dag drie keer plaats. De ingang naar het drijvend theater ligt in Adventure Valley.

Bobbejaanland investeerde net voor het begin van het nieuwe seizoen ook al 1 miljoen euro in de vernieuwing van de immens populaire indoor achtbaan Revolution, ook een stevige vaste waarde in het pretpark.

Met The Lost Gold kunnen bezoekers van Bobbejaanland deze zomer genieten van een duikspektakel.© RR

bobbejaanland.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee