Aanslag op ouderlijke woning van drugscrimineel Omar Govers in Merksem, een van de ‘most wanted’ in Dubai

Merksem -

Onbekenden hebben woensdag rond 1 uur ’s nachts een aanslag gepleegd op de ouderlijke woning van drugstrafikant Omar ‘Patje Haemers’ Govers. De voordeur van de woning in de Pinguïnstraat in Merksem raakte beschadigd door een vuurwerkbom.

vdaa, jtp

LEES OOK. Antwerp’s Most Wanted: van ‘Bolle Jos’ tot ‘Turtle’, dit zijn de meest gezochte drugscriminelen

De aanslag tegen de ouderlijke woning lijkt in verband te staan met de aanslagen van maandagnacht op doelwitten in Borgerhout, Merksem en Boom. Volgens een anonieme tip aan onze redactie zou daarbij ook de ouderlijke woning van Omar ‘Patje Haemers’ Govers, een van de meest gezochte cocaïnesmokkelaars die zich in Dubai schuilhouden, in de Pinguïnstraat zijn getroffen. Die informatie bleek toen (nog) niet te kloppen. Bij de politie hadden ze geen kennis van incidenten aan de bewuste woning.

LEES OOK. Twee Nederlanders gearresteerd na aanslagen in Borgerhout, Merksem en Boom: onder meer drugscrimineel ‘Akerhi’ geviseerd

De aanslag vond uiteindelijk pas woensdagochtend plaats. Alles wijst erop dat er een vuurwerkbom is afgegaan. “Er is schade aan de voordeur”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom. Het gerechtelijk lab en de ontmijningsdienst Dovo zijn ter plaatse gekomen. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd, de federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak.

De schade aan de voorgevel van de ouderlijke woning van drugscrimineel Omar Govers bleef beperkt.© BFM

De anonieme tipgever stuurde onze redactie ook een aantal weinig flatterende foto’s van Omar Govers. Op een van de beelden wordt beweerd dat hij een partij drugs heeft gestolen en dat er daarom een beloning van 40.000 euro wordt uitgeloofd.

Deze foto van Omar Govers werd maandag verspreid.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen