© Dick Demey

VIDEO. Deinze staat met anderhalf been in finale Promotion Play-offs na ruime zege én heerlijk doelpunt tegen Patro Eisden

Deinze heeft een uitstekende zaak gedaan in de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League. De Oost-Vlamingen wonnen hun heenwedstrijd van de halve finales met 0-4 op het veld van Patro Eisden.

Bron: BELGA

Deinze kwam in het slot van de eerste helft aan de leiding dankzij een heerlijk doelpunt van verdediger Gonzalo Almenara. De Limburgers hadden geen antwoord in huis. Deinze was baas en breidde in de tweede helft zijn voorsprong uit dankzij goals van Emilio Kehrer en Lennart Mertens, vanop de stip.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later vandaag (20u) spelen ook Zulte Waregem en Lommel hun heenwedstrijd van de halve finales in de Promotion Play-offs. Essevee was voor het seizoen de grote favoriet voor promotie naar de Jupiler Pro League, maar moet na een teleurstellend regulier seizoen nog vol aan de bak.

De twee winnaars van de dubbele confrontaties nemen het tegen elkaar op in finalewedstrijden op 5 en 12 mei. Wie daar als beste uitkomt, strijdt op 19 en 26 mei tegen de op twee na laatst gerangschikte club in 1A voor een ticket op het hoogste niveau. Dat is op dit moment RWDM.

Patro Eisden moet nog wachten op een positief antwoord van de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB). Die gaf de club maandag in eerste aanleg geen proflicentie. Het sprak zelfs over een “quasi leeg dossier”.

MEER OVER KMSK Deinze

MEER OVER VOETBAL