© AP

Tranen rollen Thaise jongens over de wangen wanneer ze horen over duiker die stierf bij reddingsactie

De Thaise voetballers hebben ondertussen het ziekenhuis verlaten, maar daar speelde zich voor hun vertrek nog een hartverscheurend tafereel af. Na hun redding werden de jongens nog te zwak bevonden om het tragische nieuws van de overleden duiker te horen te krijgen. Wanneer ze er toch over ingelicht worden, kunnen de jongens hun tranen niet te baas.

nkdr

De voormalige marinier Saman Gunan was een van de 90 duikers die de voetballers probeerde te bevrijden uit de grot waar ze 17 dagen lang in vast zaten. Op 6 juli overleed hij omdat zijn lucht opraakte.

Het nieuws werd verzwegen voor de jongens en hun trainer, omdat ze niet sterk genoeg zouden geweest zijn om het te verwerken. Voor ze het ziekenhuis verlieten, werden ze wel ingelicht. Bij het nieuws barstten alle jongens en hun trainer in tranen uit. Op een portret van de duiker schreven ze allemaal hun condoleances op voor de familie van de man.

“Ze hebben allemaal gehuild en hun medeleven betuigd door geschreven boodschappen op een portret van luitenant Saman en hebben een minuut stilte voor hem gehouden”, aldus de secretaris van de minister van Volksgezondheid. “Ze hebben hem ook bedankt en beloofd braaf te zijn.”

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER