Freyr Alexandersson weet: er moet zondag opnieuw gewonnen worden.© BELGA

Het is opnieuw van moeten voor KV Kortrijk, dat Eupen met vertrouwen ontvangt: “De spelers zijn hongerig”

KV Kortrijk is palliatief, maar nog niet dood. De ploeg van Freyr Alexandersson won vorige week de ‘do-or-die’-wedstrijd op het veld van RWDM. Nu volgt er opnieuw zo’n wedstrijd. Deze keer moet er gewonnen worden van Eupen. “Hopelijk speelt Charles-Cook niet weer zo fantastisch tegen ons.”

Elian Coussement

Mooi was het niet, belangrijk wel. Vorige week vertelde KVK-trainer Freyr Alexandersson dat het niet uitmaakte op welke manier hij de drie punten zou pakken, als ze maar gepakt werden. Dat zag je zondag op RWDM. Het was niet mooi, maar wat is die zege belangrijk. Mehssatou gunt KV Kortrijk een tweede leven of hoeveel levens kan dit Kortrijk hebben? “Het was zeer spannend”, aldus Alexandersson op zijn wekelijkse persconferentie. “Ik ben blij dat we die 0-1-voorsprong vasthielden. We hebben in deze Relegation Play-offs al te vaak een voorsprong uit handen gegeven in de laatste minuten van een wedstrijd. Gelukkig kreeg RWDM geen goede kansen meer. Het was wel een zeer spannende wedstrijd. Ik ben blij dat hij achter de rug is. Daarnaast ben ik ook blij voor Mehssatou. Het was zijn eerste doelpunt en het was een mooie goal. Hij is een goede speler.”

Mehssatou (links) scoorde op RWDM zijn eerste profdoelpunt.© BELGA

Eupen

Op de eerste speeldag van de Relegation Play-offs kwamen Eupen en KV Kortrijk elkaar al tegen. Regan Charles-Cook sleepte in het slot van de wedstrijd een punt uit de brand voor de Oostkantonners. Freyr Alexandersson is gewaarschuwd. “We moeten gewoon winnen. Het is een nieuwe finale. De vorige wedstrijd tegen hen was echt niet goed, van beide kanten. Nu is het opnieuw een totaal andere situatie. Ze zullen ook wakker zijn. Ze geven nooit op en ze hebben nog een kans om zich te redden. Charles-Cook viel goed in die match toen. Hij schoot het leer zeer goed voorbij Pirard, dat was jammer voor ons. Hopelijk speelt hij zondag niet zo fantastisch.” (lacht)

Op 4 mei 2008 won KVK van Eupen in de strijd om de promotie naar eerste klasse. Het zal bijna dag op dag zestien jaar geleden zijn dat beide clubs elkaar opnieuw in de ogen kijken voor een belangrijk duel. De inzet nu: het behoud in 1A. “Dat wist ik niet”, weet Alexandersson. “Ik wil gewoon die wedstrijd winnen. De vorige thuiswedstrijd was ik erg teleurgesteld na die nederlaag. Nu heb ik maar een doel voor ogen: winnen. Dat willen de spelers ook, ze zijn hongerig. Stel het wordt onze laatste thuiswedstrijd, dan moeten we er een mooie van maken.”

Blessuregevallen

Kangwa is volledig fit bij Kortrijk. Afolabi heeft het net als Avenatti lastig. Voor de rest liggen de gekende geblesseerde spelers nog steeds in de lappenmand.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer