Milan De Schutter debuteerde bij Hoogstraten, maar kon niet vermijden dat Dieter Van Hees het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.© GOYVAERTS

Voetbal 1ste nationale:Young Reds - Hoogstraten 1-0

Hoogstraten sluit seizoen af op achtste plaats na nipte nederlaag tegen Young Reds: “Dat is geen juiste weergave van ons schitterende seizoen”

Een bijzonder knap seizoen eindigde zaterdagavond ietwat in mineur voor Hoogstraten. De Rooikens verloren niet alleen met 1-0 op bezoek bij Young Reds Antwerp. Doelman Milan De Schutter en co. tuimelen door die nederlaag ook naar een achtste plek in de stand.

Kristof Gabriels

Hoewel iedereen bij Hoogstraten voor het seizoen met beide handen getekend had voor die achtste plaats, blijft De Schutter toch met een dubbel gevoel achter. “Want die achtste plek is geen juiste weerspiegeling van ons schitterende seizoen”, vertelt de 20-jarige goalie. “We hebben tenslotte bijna heel de competitie in de top vijf gestaan en dan is het jammer om op de slotspeeldag nog drie plaatsen te verliezen. Bovendien hadden we graag de kaap van de 50 punten gerond, maar nu blijven we steken op 49. Anderzijds mogen we heel trots zijn op onze campagne. Daar verandert de nederlaag niets aan.”

De Rooikens speelden zeker niet hun beste match op het Lisp. “Vooral onze eerste helft was niet goed. We mochten nog blij zijn dat het maar 1-0 stond aan de rust. Na de pauze hebben we ons herpakt, maar veel kansen leverde dat niet op. We hebben gewoon te weinig gebracht om aanspraak te kunnen maken op punten.”

Coach Belmans gunde De Schutter, die eind januari overkwam van Turnhout, zaterdagavond zijn eerste officiële minuten in de Hoogstraatse hoofdmacht. “Ik ben heel blij dat ik mezelf heb kunnen tonen. Niet zozeer met het oog op volgend seizoen, want dan is het de bedoeling om nog zo veel mogelijk bij te leren van Wim (Kustermans, red.), maar het jaar nadien hoop ik wel voluit mijn kans te krijgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen