© BELGA

KRC Genk

Wouter Vrancken: “Sommige spelers spelen minder geremd in deze veldbezetting”

Genk -

KRC Genk staat (woensdag uit, zondag thuis) voor een dubbel duel met Club Brugge. Eentje dat meer duidelijkheid zal brengen in de intense strijd in de Champions’ Play-offs. “Maandag weten we inderdaad meer”, bevestigt Wouter Vrancken.

Marnik Geukens

De Genkse coach toonde veel respect voor de manier waarop Club Brugge zich de voorbije weken manifesteerde: “Zowel in België als in Europa, op die manier hebben ze zichtbaar vertrouwen gekweekt. Maar dat geldt ook voor ons, we moeten in Brugge daar ons eigen enthousiasme tegenover zetten. Hoe ver ons dat kan brengen? Ons eerste doel was in drie thuismatchen in de eerste vier speeldagen een bepaald momentum creëren. Dat is gelukt, nu moeten we de volgende stap zetten. In dat opzicht zal het dubbel duel met Club dus richtingbepalend zijn.”

Vrancken wilde voor het eerst iets dieper ingaan op de aangepaste veldbezetting, die zijn ploeg geen windeieren legde in de play-offs. “Het algemene uitgangspunt blijft de georganiseerde chaos. Die chaos willen we met veel beweging creëren voor de tegenstrever. Je moet hen voortdurend beslissingen doen nemen, waardoor ze kunnen twijfelen. Tegelijkertijd moet het voor onze eigen spelers duidelijk zijn wat we doen, daar zit de organisatie.”

De invulling van de huidige veldbezetting heeft daarin enkele voordelen, erkende Vrancken. “We spelen achterin met drie beren, die ook nog eens snel zijn en kunnen voetballen. Dat zorgt ervoor dat sommige spelers minder geremd spelen. Iemand als El Ouahdi gaat nu helemaal voluit, omdat hij iets meer rugdekking geniet. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Galarza, die met zijn gezonde agressiviteit andere spelers op sleeptouw neemt. Dat wil je creëren als coach, je wil een manier van spelen vinden waarin iedereen zijn kwaliteiten optimaal tot hun recht komen. Zo voelt Arokodare zich door kleine aanpassingen ook beter, terwijl hij eigenlijk nog meer meters maakt dan voordien.”

De nieuwe veldbezetting ligt El Ouahdi duidelijk beter.© BELGA

Kayembe geschorst, Karetsas out

Kayembe zit in Jan Breydel zijn tweede en laatste schorsingsdag uit, het is afwachten of hij als wingback opnieuw wordt vervangen door aanvaller Alieu Fadera. Nkuba is opnieuw fit, Karetsas mist beide matchen tegen Club, nadat hij met Jong Genk tegen FC Luik een rake trap incasseerde. Heynen, Sor en Oyen ontbreken de rest van het seizoen, Ouattara traint weer maar was meer dan een half jaar out.

De 22-koppige selectie: Vandevoordt, Van Crombrugge, Pieklak, El Ouahdi, Nkuba, Akpan, Sadick, Cuesta, McKenzie, Kongolo, Sobol, Bangoura, Claes, Fadera, Galarza, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss, Adedeji-Sternberg, Bonsu Baah, Arokodare, Zeqiri.

Kayembe zit in Jan Breydel zijn tweede en laatste schorsingsdag uit.© Isosport

Aangeboden door onze partners