© Photo News

Barcelona vervolgt Neymar voor contractbreuk en eist miljoenen

FC Barcelona eist een schadevergoeding van 9,35 miljoen euro van zijn ex-speler Neymar, die begin augustus voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar PSG trok. Dat maakten de Catalanen dinsdag bekend op hun website.

wic

Barça spande op 11 augustus, acht dagen na de afronding van de recordtransfer, een rechtzaak aan tegen Neymar bij de Arbeidsrechtbank in Barcelona. Barcelona vraagt dat Neymar de al betaalde bonus van zijn contractverlenging - zo’n 26 miljoen euro - teruggeeft “aangezien de speler zijn contract niet heeft volgemaakt”. De Catalaanse topclub eist ook een schadevergoeding van 8,5 miljoen euro. Daarbovenop wil Barcelona ook 850.000 euro extra “wegens een laattijdige terugbetaling”.

Barcelona maant Neymars nieuwe club PSG aan het bedrag over te maken “als de speler dat zelf niet zou kunnen”. De Catalanen brachten ook de Spaanse voetbalbond (RFEF) op de hoogte van de rechtzaak, zodat zij de Franse voetbalbond (FFF) en de Wereldvoetbalbond FIFA kan inlichten over het geschil.

Neymer tekende in oktober 2016 bij op Camp Nou tot midden 2021, maar koos begin augustus dit jaar voor een transfer naar PSG. Het water tussen de Braziliaan en zijn ex-club is diep. Neymar haalde na de thuismatch tegen Toulouse (6-2) van afgelopen weekend nog eens zwaar uit naar de directie van Barcelona. “De bestuursleden van Barça zitten daar niet op hun plaats”, zei hij zondag. “Iedereen weet dat Barça beter verdient.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer