© Sven Dillen

Vier jaar cel gevorderd voor verkrachting van hulpbehoevende vrouw

Het openbaar ministerie heeft vrijdag vier jaar cel gevorderd voor een 40-jarige man uit Antwerpen die vervolgd wordt voor verkrachting. Hij zou het slachtoffer, dat met zware rugproblemen kampt, misbruikt hebben toen hij haar een lift naar huis gaf. Pas twee jaar na de feiten kon de beklaagde geïdentificeerd worden op basis van achtergelaten DNA.

Het slachtoffer was in de nacht van 22 op 23 mei 2015 met haar buurman op café gegaan. Toen de pijn in haar rug erger werd, wou ze naar huis. De buurman had nog geen zin om weg te gaan, waarop een zekere ‘Ali’ haar een lift aanbood.

Op weg naar haar woning zette hij zijn auto echter aan de kant en zei hij dat hij “zin had in seks”. Hij had haar broek naar beneden getrokken en haar brutaal verkracht. Ze probeerde zich te verzetten, maar door haar rugproblemen kon ze weinig tegen haar aanvaller beginnen.

Krabletsels

De vrouw deed aangifte en overhandigde de politie een stukje toiletpapier met het sperma van haar verkrachter. DNA-vergelijking leverde twee jaar later een match op met de beklaagde. Hij gaf toe dat hij seks met haar had, maar van enige dwang was volgens hem geen sprake geweest. “Uit de krabletsels op haar gezicht en armen, de blauwe plekken en de tandafdruk op haar lippen, blijkt duidelijk dat de seksuele contacten tegen haar wil gebeurden”, zei de procureur.

De verdediging voerde aan dat het slachtoffer medicatie gebruikte en die avond gedronken had, waardoor ze het misschien allemaal niet meer zo goed wist. “Misschien had ze haar verwondingen wel op een andere manier opgelopen”. Zijn advocaat meende dat er twijfel bleef bestaan en vroeg de vrijspraak.

Het slachtoffer vorderde 5.000 euro schadevergoeding en de aanstelling van een deskundige. Ze kampt sinds de feiten met panische angsten en durft niet meer buiten te komen.

Vonnis op 29 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER