De leerlingen zamelden het voorbije jaar 1.500 euro in voor Natuurpark Rivierenland.© rr

Leerlingen Safe College zamelen geld in voor Natuurpark Rivierenland en leren bushcraften

Mechelen -

De leerlingen van het Safe College in Mechelen leerden vrijdag hoe ze moeten bushcraften. Dat is overleven in het wild met middelen die de natuur ter beschikking stelt. Natuurpark Rivierenland organiseerde de initiatie om de leerlingen te bedanken voor hun inzet. Ze zamelden 1.500 euro in.

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2023 sloegen het Natuurpark Rivierenland, Natuurpunt en het Safe College in het voorjaar van vorig jaar de handen in elkaar voor verschillende acties om de natuur in Mechelen te versterken. “Het leek me een uitgelezen kans om onze leerlingen aan te zetten de handen uit de mouwen te steken en iets te betekenen voor dit prachtige natuurherstelproject”, zegt leerkracht Sandra Kaljouw.

De leerlingen zamelden het voorbije jaar op verschillende manieren geld in voor de werking van Natuurpark Rivierenland, dat de natuurgebieden rond de Dijlestad wil versterken tot een groot park. Ze stonden op markten om verschillende producten te verkopen en gingen zingen op straat. Dat alles leverde een mooi bedrag van 1.500 euro op. Met dat geld kan het Natuurpark de natuurgebieden verder ondersteunen.

De leerlingen leerden vrijdag bushcraften.© rr

Bushcraft

Om de scholieren te bedanken, organiseerde Natuurpunt vrijdag een initiatie bushcraft in het Mechels Broek. Dat is overleven in het wild met de middelen die de natuur je geeft. “Natuurpark Rivierenland staat symbool voor prachtige fauna en flora, maar ook voor mooie mensen met een groot hart voor de natuur”, zegt bushcraft-instructeur Klaus De Geyter. “Via deze sessie kan ik een beetje terugdoen voor de bergen werk die verzet worden voor het Natuurpark.”

“Bushcraften is immaterieel erfgoed en we zijn dan ook blij dat de Erfgoeddag kan leiden tot dit soort verrassende samenwerkingen. Zo vergroten we de toegankelijkheid van ons erfgoed”, zegt Liesbeth Van Nerom, coördinator van Erfgoeddag. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners