Themabeeld.© Getty Images/Westend61

Truiense tatoeëerder int voorschotten, maar zet geen tatoeages: 1 jaar cel

Sint-Truiden -

Een 28-jarige Truienaar is maandag in Hasselt veroordeeld tot een jaar cel nadat hij acht klanten oplichtte. Ze betaalden hem een voorschot, waarna hij het ene excuus na het andere verzon waarom hij de tatoeages niet meer kon zetten of afwerken.

Geert Houben

De intussen naar Aarschot verhuisde Truienaar stuurde zijn kat naar het proces. Wel tekenden meerdere slachtoffers present om hun geld terug te eisen. “Elke keer was er wel iets met hem. Dan was hij iets vergeten, dan was een familielid overleden of moest hij plots naar de notaris”, zuchtte een slachtoffer. Uiteindelijk zou niemand van de gedupeerden een tatoeage krijgen, maar ze raakten wel ruim 1.300 euro kwijt.

Uitgeven voor iemand anders

Een andere gedupeerde betaalde de twintiger een voorschot voor tatoeëermateriaal, maar hij ontving niets. Ook gaf de twintiger zich in 2022 een tijdje uit voor werknemer van een prestigieuze tattoozaak in Aalst. Verder dan een sollicitatiegesprek was de man er nooit geraakt. Toch liet hij uitschijnen dat hij er aan de slag was en zo maakte hij opnieuw klanten enkele honderden euro’s lichter door een voorschot te innen in naam van de tattoozaak. In de rechtbank klonk het dat vermoedelijk lang niet elk slachtoffer een klacht heeft ingediend.

Gevuld strafblad

Bij de bepaling van de straf hield de rechter onder meer rekening met het strafblad van de man. In januari 2021 kreeg hij al eens 15 maanden cel met uitstel voor drugsdelicten. Ook staat er een werkstraf van 100 uur op zijn palmares voor intrafamiliaal geweld. Alleen gaf hij er na amper 14 uur de brui aan. Het komt hem nu op een jaar cel en 800 euro boete te staan. De proceskosten van ruim 400 euro zijn eveneens voor zijn rekening. Aan de burgerlijke partijen is de twintiger 2.500 euro verschuldigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer