Sporten met een maatje meer, het ligt nog gevoelig op sociale media

“Zou iemand met jouw gewicht niet beter cardio doen dan krachttraining” en “Pas op, je zou wel eens slank kunnen worden. Het zijn maar enkele van de reacties die plus size modellen Tess Holiday en Ashley Graham kregen op foto’s waarop ze al sportend te zien waren. Allebei bijten ze nu van zich af: “Sporten heeft voor mij niets te maken met afvallen”.

tib

Tess Holiday deelde afgelopen week een aantal video’s van zichzelf terwijl ze aan het sporten was. Meteen kreeg ze daarop een aantal ongepaste commentaren: “Is ze zich aan het voorbereiden op de hotdogwedstrijd van volgend jaar?” schreef iemand, iemand anders suggereerde dat ze met haar gewicht beter cardio dan krachttraining zou doen, nog iemand anders schreef dat ze haar rug rechter zou moeten houden.

 

Reunited with @mackfit & working on my ??????#effyourbeautystandards #fatgirlsworkouttoo #thenotsosubtleartofbeingafatgirl

Een bericht gedeeld door Plus Model?Mom?Author?Feminist (@tessholliday) op

Wat het model er zelf van vindt? “Leven en laten leven”, is haar boodschap. “Als ik iets post over sporten, is iedereen plots een dokter of een trainer. Maar men kan er gewoon niet tegen om iemand in een plus size lichaam te zien, niet aantrekkelijk volgens de standaarden van de maatschappij. Maak je druk om je eigen leven.”

“Mensen denken wel eens dat ik niet sport, omdat ik het niet altijd op Instagram post. Weet je waarom? Omdat niemand zaken heeft met wat ik met mijn lichaam doe”, schrijft Tess. “Het is ook niet aan mij om anderen te vertellen dat ze zouden moeten sporten. Mijn moeder is deels verlamd en zou heel graag haar lichaam nog kunnen bewegen. maar voor haar, en voor vele anderen, is het geen realiteit meer.”

Ook plus size model Ashley Graham heeft het gehad met de commentaren op foto’s waarop ze al sportend te zien is. “Je zal nooit mager worden, stop ermee”, “Sport niet te hard, je zou mager kunnen worden” en je “Had jij je vet niet nodig om model te zijn?”, kreeg ze al toegeslingerd. Zij wil vooral benadrukken dat sporten voor haar niets met afvallen te maken heeft: “Ik sport om gezond te zijn, om mij goed te voelen, om mijn jetlag te verwerken, om mijn hoofd leeg te maken, om big girls te tonen dat we kunnen bewegen zoals iedereen, om flexibel en sterk te zijn en om meer energie te hebben. Ik sport niet om af te vallen, want ik hou van mijn lichaam”, schrijft ze.

 

Gettin that ?? right with @christine_grubbs???? #sundaymorning #curvyfit

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) op

 

Swipe It??

Een bericht gedeeld door A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer