De dertiger zat al in de cel nadat hij een dodelijk verkeersongeval had veroorzaakt

Flakkagebruiker uit Houthulst, die net uit cel kwam na dodelijk ongeval, bekent brandstichting in huis van broer

De man uit Houthulst, die begin mei werd opgepakt omdat hij verdacht werd van brandstichting in het huis van zijn broer, heeft bekend dat hij de brand heeft aangestoken. De 32-jarige man was op dat moment nog maar net uit de gevangenis, nadat hij vorig jaar onder invloed van de zombiedrug flakka een dodelijk verkeersongeval had veroorzaakt in Diksmuide. De man zit opnieuw in de cel, in afwachting van zijn straf.

Buurtbewoners zagen de 32-jarige man wegvluchten, net nadat ze op 2 mei een ontploffing hoorden bij een woning in de Eendrachtstraat in Jonkershove bij Houthulst. Het huis brandde volledig uit. De bewoner van het huis, de broer van de verdachte, was op dat moment niet thuis, er vielen geen gewonden.

De politie kon de verdachte snel oppakken. Hij zou onder invloed zijn geweest van de zombiedrug flakka en hij had wellicht ook drugs op zak. Intussen heeft de man toegegeven dat hij de brand heeft aangestoken. Zijn motief is nog niet duidelijk. 

Nog maar 2 weken op vrije voeten

Opvallend: op het moment van de brandstichting was de man nog maar 2 weken op vrije voeten. Hij was op 15 april nog veroordeeld tot 60 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, een boete en 5 jaar rijverbod, omdat hij in september vorig jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Diksmuide. Onder invloed van flakka reed hij toen een fietser aan, die het ongeval niet overleefde. Op de dag van de uitspraak werd hij vrijgelaten, nadat hij 7,5 maanden in de gevangenis had gezeten.

De raadkamer van Ieper heeft de aanhouding van de man vorige week met een maand verlengd. Mogelijk wacht hem een zware celstraf. 

Het huis van de broer van de verdachte brandde helemaal uit.
Foto: Thijs Pattyn

Meest gelezen