© AP

Vijf doden en tientallen gewonden na doortocht van “verwoestende tornado” in Amerikaanse staat Iowa

De “verwoestende tornado” die dinsdag de Amerikaanse staat Iowa trof, heeft ten minste vijf doden en 35 gewonden geëist, dat meldden lokale autoriteiten woensdagavond.

blg
Bron: AP News, Belga

De zware storm verwoestte een groot deel van Greenfield, een stad met ongeveer tweeduizend inwoners zo’n 70 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van de staat. Vier mensen kwamen daarbij om. Het vijfde slachtoffer, een 46-jarige vrouw die in haar auto zat op het moment van de tornado, stierf in het district Adams, ongeveer 40 kilometer verderop, aldus de lokale politie.

© AP

De autoriteiten zeiden dinsdag dat een verwoestende tornado “verschillende doden en gewonden” had veroorzaakt en dat er zoekacties waren gestart om eventuele overlevenden te vinden.

De Amerikaanse weerdienst heeft dit jaar al ongeveer 860 tornado’s geregistreerd in de Verenigde Staten. Dit is het op één na hoogste aantal sinds 2017 en een derde meer dan het gemiddelde sinds het begin van de 20e eeuw, volgens de nieuwszender CNN.

Tornado’s komen wel vaker voor, maar experts zeggen dat de kracht van de extreme weersomstandigheden in de Verenigde Staten wel toeneemt door de opwarming van de aarde.

© REUTERS

© REUTERS

© AP

© AP

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER