Ruim 1.700 vacatures bij technologische bedrijven voor ontslagen werknemers Van Hool

© Sebastian Steveniers

Technologiefederatie Agoria Vlaanderen heeft meer dan 1.700 vacatures van technologische bedrijven ontvangen voor de werknemers van busbouwer Van Hool die recentelijk hun job verloren. Met steun van de vakbonden worden de vacatures gebundeld op een webplatform. Dat meldt Agoria Vlaanderen.

Bron: BELGA

“Als sectorfederatie willen we graag helpen om de werknemers van Van Hool die hun job verloren snel en efficiënt te laten doorstromen naar andere technologiebedrijven in de regio”, zegt Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. “Daarom hebben we alle vacatures gebundeld die werkgevers uit de technologische industrie op dit moment hebben openstaan in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg”, klinkt het.

“Van technische monteurs tot lassers, ingenieurs en IT-specialisten: er zijn enorm veel vacatures beschikbaar. Veel technologische bedrijven in de buurt zijn gelukkig hard op zoek naar nieuwe werkkrachten.”

LEES OOK.Al meer dan 500 ontslagen werknemers Van Hool ingeschreven bij VDAB: “Sommigen stonden al een uur voor openingstijd te wachten”

Het gemeenschappelijke vakbondsproject voor werknemers in transitie, beter gekend als Doorstart+, steunt het initiatief. “Het is enorm belangrijk voor ons dat we samen de werknemers van Van Hool opnieuw toekomstperspectief geven, na de bijzonder zware impact van een ontslag, en hen tonen hoe ze stappen kunnen zetten om opnieuw richting arbeidsmarkt te gaan”, zegt Sarah Gorissen, een van de projectverantwoordelijken. “Met al hun ervaring, hun kennis, hun vaardigheden en hun loyaliteit kunnen ze bijzonder waardevol zijn voor andere bedrijven uit de sector.”

LEES OOK.Na massale ontslagen bij Van Hool: ook deze bedrijven voerden grote collectieve ontslagen door de afgelopen jaren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen