Vandalen vernielen maisdoolhof: “Stel je voor dat er op dat moment kinderen aan het wandelen waren”

© zb

Het maisdoolhof aan De Merelhoeve in de Maalbeekstraatheeft ongewenst bezoek gehad. Vandalen hebben er lelijk huisgehouden, vermoedelijk met een tractor.

zb, rv

De attractie is open sinds 15 juli. Emiel Meelberghs heeft deze zomer een pop-upconcept bedacht om het maisdoolhof te combineren met een dierenweide, een speeltuin en een groot terras met zicht op de maisvelden. “Sinds de opening kunnen we van een succes spreken. We hebben al meer dan 1.000 bezoekers gehad.”

Mais plat geduwd

Deze week kwam er een onaangename verrassing. “Toen ik het doolhof controleerde, zoals ik elke dag doe, zag ik een gat. Dat bleek maar het topje van de ijsberg. Vandalen hadden over een lengte van 100 meter een spoor van vernieling getrokken. De mais is volledig plat geduwd. Het leek wel of er een tractor was doorgereden.”

“Deze zomer zijn er meer dan 600 kinderen geweest”, gaat Meelberghs verder. “Stel je voor dat er op dat moment kinderen aan het wandelen waren.”

Bezoekers kunnen onderweg spreuken ontdekken waar ze het ontbrekende woord moeten invullen en kinderen kunnen kabouters zoeken. Maar over de hele lengte zijn er nu grote stukken vernield, wat in een doolhof natuurlijk problemen veroorzaakt.

“Ik weet nog niet hoe ik het ga doen, maar we moeten de gaten herstellen, want de bezoekers betalen voor het doolhof. We gaan er alles aan doen om het weer te doen lijken op een doolhof. Hopelijk heeft iemand iets gezien of gehoord dat naar de daders kan leiden. We hebben een klacht neergelegd bij de politie. We denken er ook aan om camera’s te plaatsen.”

Het maisdoolhof aan De Merelhoeve is nog open tot 30 oktober. De toegangsprijs bedraagt twee euro. Kinderen tot zes jaar mogen gratis binnen.