OCMW neemt senioren mee winkelen in Colruyt

Het OCMW van Lier begint op woensdag 2 januari met een vernieuwde boodschappendienst. Het betreft een proefproject, in samenwerking met de dienstencentra en Colruyt, dat tot 30 juni 2019 loopt.

cvr

“Hulpbehoevende senioren, mensen met een handicap en chronisch zieken kunnen nu een beroep doen op een wijk-werker om samen te gaan winkelen of de wijk-werker in opdracht voor hen te laten winkelen. Het OCMW werkt hiervoor samen met de VDAB. Die laat werkzoekenden met gebrek aan recente werkervaring via het stelsel Wijk-werken tijdelijk werkervaring opdoen”, zegt OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

“Maar omdat winkelen ook als een sociale activiteit op zich kan gezien worden, passen we onze boodschappendienst aan. Voortaan kunnen senioren ouder dan 75 jaar of personen die een erkenning hebben van een beperking, samen gaan winkelen. Dit aanbod, om boodschappen te doen in groep, versterkt hun sociale netwerk. Bovendien leren ze zo ook de dienstencentra en hun aanbod kennen.”

“Op een vaste dag in de week zullen onze dienstencentra De Kroon, De Rosmolen en Het Schoppeke een winkeluitstap organiseren. Deelnemers kunnen een beroep doen op de gratis vervoerdienst naar het dienstencentrum om van daaruit samen met ons OCMW-busje naar Colruyt te rijden om er boodschappen te doen. Na het winkelen, brengen we de shoppers naar huis.”

Inschrijven kan telkens tot uiterlijk vrijdag 12u in DC De Rosmolen, Pettendonk 37/1 in Lier of via 03.488.63.88. Gebruikers betalen 3 euro.